LIEKITETTY GLÖGI

Sininen liekki valaisi marraskuun MG-klubi-iltaa. Tämäkin kuva on muuten Tatu Lehtovaaran ottama niin kuin moni muukin näissä postauksissa Heti, kun aloimme suunnitella toteutusta marraskuun MG-klubin kerrosjuomateemaan, päätin, että päällimmäiseksi kerrokseksi tulkoon viinahöyry, jota visualisoimme sinisellä liekillä.  Se onnistuikin, ja tuon viereisen kuvan resepti löytyy postauksen lopusta. Mutta sitä ennen testasimme etäyhteyksin toteutetussa klubi-illassamme erilaisten nesteiden

2020-11-22T18:58:01+03:0022.11.2020|Juomat|0 Kommenttia

Monikerroksista pikkujoulua

Kerrosjuoman kemiasta kerrottiin myös Tatun ja minun kemian oppikirjassa "Molekyyli Sopassa" Oi ei, loppuvuoden luonnontieteellis-gastronomiset ruokaklubit täytyy pitää etänä.  Hirveä homma miettiä, miten se onnistuisi.  Haastamme kaikki mukaan rakentamaan mahdollisimman monikerroksinen pikkujoulujuoma ja jakamaan sen resepti marraskuun MG-klubi-illassa maanantaina 16.11.2020 klo 17-.  Kun ei nähdä voida, keräännytään yhteisen zoom-linkin äärelle. Päätettiin palata lähtöruutuun ja toistaa

2020-11-08T20:32:32+03:008.11.2020|Juomat|0 Kommenttia

Oluessa

Suurkiitokset Bryggeri Helsingin tj Olli Majaselle, joka otti vastaan 12-henkisen klubiryhmämme ja jakoi meille tietouttaan ja oluttaan parituntisen ajan toukokuisena maanantai-iltana.  Saimme maistaa neljää Bryggerin olutta sekä yhtä tamperelaisen panimoravintola Plevnan olutta.  Maistoimme jokaisen oluen siten, että emme saaneet niistä ennakkoon mitään tietoa.  Niinpä niistä synnytetyt sanapilvet antavat oman kiinnostavan lisänsä siihen, minkälaisia nyansseja tavallinen,

2019-05-19T19:42:44+03:0019.5.2019|Juomat|2 Comments

Toukokuun MG klubi-ilta – pienpanimo-oluet ja Bryggeri

Alkuvuodesta lupailimme varovasti, että kevään viimeinen klubi-ilta olisi jossakin pääkaupunkiseudun panimossa ja niin se onkin. Toukokuun klubi-ilta 13.5.2019 klo 17-19 kokoontuu Bryggeri Panimon tiloissa Helsingissä osoitteessa Sofiankatu 2. Tutustumme siellä panimoon ja heidän tapaansa panna olutta. Lisäksi saamme arvioitavaksi 5 erilaista olutta, joista toteutamme lisäksi MG-klubin oman "sanapilvi"-arvioinnin. Bryggeri-kierros kustantaa 22€/nuppi, jonka jokainen osallistuja maksaa

2019-05-05T19:34:48+03:0026.4.2019|Juomat|0 Kommenttia

KOMBUCHA EI OLE TERVEYSJUOMAA, MUTTA HYVÄÄ SE VOI KYLLÄ OLLA

Tatun SCOBY valmistuu Kombuchan tie tämän hetken maailmanvalloitukseen lähti reilu 2200 vuotta sitten Kiinan Mantsuriasta, jossa Qin Dynastian (noin 220 eaa) aikaan juomaa nautittiin energisoivana ”detox”-juomana.  Noin 600 vuoden kuluttua juoman löysi japanin keisari Inkyon lääkäri Kombu, joka vei juoman valmistusosaamisen Japaniin ja hoiti sillä keisarin ruoansulatusvaivoja.  Juoma lähti vaeltamaan myös kauppareittejä pitkin Venäjälle ensin

2019-04-21T19:26:15+03:0021.4.2019|Juomat|3 Comments

Muotijuoma kombucha

Olen viime aikoina lukenut parikin kiinnostavaa tieteellistä review-artikkelia kombuchaan liittyvästä tutkimuksesta.  Mitä tuon juoman historia, valmistusprosessi ja koostumus oikein pitää sisällään.  Kirjoitin siitä jokin aika sitten kolumnin, ja nyt perehdymme siihen myös luonnontieteellis-gastronomisen ruokaklubimme huhtikuun tapaamisessa.  "Volgansieni" ei ole sieni ollenkaan Minä kokoan tapaamiseen teoriakoosteen kombuchasta ja ”volgansienestä”. Tatu puolestaan on pistänyt oman kombuchansa muhimaan

2019-04-07T17:14:04+03:007.4.2019|Juomat|0 Kommenttia
Go to Top