HAPPO KYPSENTÄÄ KYPSÄÄKIN KYPSEMMÄKSI

25 maalis
Äh, ärsyttävä kaksisisältöinen sanaleikki tuossa otsikossa!  En kuitenkaan raski ottaa sitä pois, joten jääköön siihen muitakin ärsyttämään. Ensinnäkin päätimme Tatun kanssa, että jatkossa MG-klubimme olkoon LUONNONTIETEELLIS-GASTRONOMINEN RUOKAKLUBI.  Sellainen se on varmaankin aina ollut, mutta nyt me hoksattiin se itsekin. Toisekseen, ... Read more »

JOS EI JOULUNA OLE LUNTA, EHKÄ SORBETTIA VALMISTAISI HÄN?

18 joulu
Sorbetti parhaimmillaan? Muovailtavan plastista, jonka saa pyöräytettyä pehmeästi lusikkaan ja siitä suuhun. Kihelmöiden hiukan kielen päällä se sitten välittömästi muuttaa olomuotoaan pienikiteisestä jäähileestä makeaksi mehuksi. Viileää, mutta ei liian kylmää. Kulhossa odottava seuraava lusikallinen odottelee kiltisti ja edelleen kiinteässä olomuodossaan ... Read more »

NAUTINNON NÄLKÄÄ KEVÄÄN VIIMEISESSÄ MG KLUBISSA

7 touko
Kiitokset jo etukäteen Hotelli- ja ravintolamuseon Merja Nummelle, kun otatte klubimme kylään toukokuun MG-klubitapaamiseen! Sillä sinne me menemme tutustumaan museon tarjoomaan, erityisesti sen Nautinnon nälkä -näyttelyyn.  Poikkeuksellisesti MG-klubi kokoontuu keskiviikkona (17.5.2017 klo 17-), sillä museo  ei ole maanantaisin auki.  Ravintolamuseo ... Read more »

SINAPPI, TULISESTI SINUN

18 joulu
“Mitähän tiedettä sinapista voisi keksiä?”, kysyi Tatu joulukuussa kinkkukauden kynnyksellä. Siinä samassa muistin, kuinka olen monta kertaa halunnut testata, miten paljon reaktio-olosuhteet vaikuttavat sinapin tulisuuteen. Jokaisella on oma salainen sinappireseptinsä. Kuka maustaa sinappinsa konjakilla tai jallulla, kuka luottaa yrttiseen rakuunasinappiinsa ... Read more »

Kinuskia, samppanjaa ja muuta Maillard-reaktioon liittyvää

15 marras
Taisi meillä olla vähän huono mielikuvitus, kun otimme Maillard-iltamme testituotteeksi kinuskikastikkeen. Kaikilla oli aika imelä olo kaikesta siitä kinuskikastikkeesta. Joka kinuskikastike tulee Tatun tiedon mukaan venäjänkielisestä sanasta tjanuschki.  Kuuma kinuski jäisten karpaloiden kanssa on alunperin venäläinen jälkiruoka.  Toiset maat ovat ... Read more »