MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD

1 marras
Marraskuun MG-klubi korjaa lokakuun puutteet  ja perehdymme silloin Maillard-reaktion kemiaan ja sielunelämään. Varsinainen kutsupostaus täytyy käydä lukemassa täältä kuukauden takaisesta.  Teoriasta lisää sitten paikan päällä.  Tatun kanssa mietitään koeasetelma niin, että saadaan testata reagenssien ja pH:n vaikutusta reaktion kulkuun.  Kinuskikastiketta ... Read more »

RUSKISTETHAN,

2 loka
…sanoisi äitini meänkielellä, jos vielä jaksaisi häärätä keittiössä. Mutta me ruskistethan MG klubissa lokakuussa eli ensi viikon maanantaina 10.10.2016 klo17-19 Stadin ammattiopistossa osoitteessa Prinsessankatu 2. Tatu halusi pohtia Maillard-reaktiota ja siihen vaikuttavia tekijöitä eli lämpötilan vaikutusta pH:n vaikutusta pelkistävän sokerin ... Read more »

5D Cookbook – nauti kaikilla aisteilla!

13 elo
Tänään 13.8.2014 julkaistiin KUMURU-tutkimusprojektimme loppuraporttina Moniaistinen keittokirja eli 5D Cookbook.  Kirjan syntyprosessi oli mielettömän hieno lähes kolmivuotinen rupeama, jossa eri alojen ruoka-asiantuntijat, tutkijat ja taiteilijat tekivät yhteistyötä erilaisissa seminaareissa, työpajoissa ja tapahtumissa. Laskin lopuksi, että yhteistyöhön osallistui tutkijoita, taiteilijoita, tutkijataiteilijoita ... Read more »