PULLALLA SYKSYYN

1 syys
Naputtelin juuri kohta julkaistavan kirjamme (Hyppysellinen tiedettä, Gaudeamus) kiitoksiin tekstin: Monia muitakin meidän on kiittäminen panoksesta tähän kirjaan. Niitä olette erityisesti kaikki MG-klubin osallistujat ja isännät, jotka olette kiinnostuksellanne ja aktiivisella osallistumisellanne ohjanneet meitä mielenkiintoisten kysymysten ja tiedon äärelle. Paitsi että ... Read more »

NAUTINNON NÄLKÄÄ KEVÄÄN VIIMEISESSÄ MG KLUBISSA

7 touko
Kiitokset jo etukäteen Hotelli- ja ravintolamuseon Merja Nummelle, kun otatte klubimme kylään toukokuun MG-klubitapaamiseen! Sillä sinne me menemme tutustumaan museon tarjoomaan, erityisesti sen Nautinnon nälkä -näyttelyyn.  Poikkeuksellisesti MG-klubi kokoontuu keskiviikkona (17.5.2017 klo 17-), sillä museo  ei ole maanantaisin auki.  Ravintolamuseo ... Read more »

ÄLKÄÄ USKOKO GURU-UKKOJA!

17 huhti
Tähän johtopäätökseen ainakin me päädyimme, kun kävimme huhtikuun MG klubissa testaamaan Modernist Cuisinen ja monen muun alan gurun pihvinpaistoväittämää. Sitä, että parempi pihvi tulee, kun sitä kääntelee kuumalla pannulla 15-30 sekunnin välein sen sijaan, että antaa vain paistua ensin yhdeltä ... Read more »

SUOLA KULKI MYÖS YLÄMÄKEEN, MUTTA ERI TAVALLA KUIN ALAMÄKEEN

22 tammi
Suola, tuo mystinen molek… eikun suola yllätti taas MG-klubilaiset, jotka kerääntyivät ihmettelemään suolan liikkeitä Tatun graavaamassa lohessa.  Sellaisessa, joka oli graavattu vanhaan hyvään tilaa säästävään malliin niin, että fileet olivat päällekkäin ja suola niiden välissä puristuksissa.  Näin kuulemma ennen vanhaan ... Read more »