MG kalenteri
Olen lisännyt linkkeihin avoimen MG kalenterin osoitteen, josta näkyy eri MG tapahtumat Suomessa. Se löytyy siis tuosta sivun linkkilistasta, mutta sinne pääsee myös tästä (kunhan klikkaa ensin otsikkoa).
Olen lisännyt linkkeihin avoimen MG kalenterin osoitteen, josta näkyy eri MG tapahtumat Suomessa. Se löytyy siis tuosta sivun linkkilistasta, mutta sinne pääsee myös tästä (kunhan klikkaa ensin otsikkoa).
Toukokuun MG tapaaminen Roihuvuoressa (Prinsessatie 1) järjestetään poikkeuksellisesti kuukauden neljäntenä torstaina, koska kolmas torstai on helatorstai ja pyhä, jolloin koulu on kiinni. Tämä onkin kevään viimeinen MG tapaaminen, jotka jatkuvat sitten taas syksyllä. Tapaamisen tiedot ovat: Aika: Torstai 28.5.2009 klo 17-19 Paikka: Helsingin palvelualojen oppilaitos (Helpa), Prinsessatie 1, Helsinki (Roihuvuori) Teema: Miten jääkiteiden koko vaikuttaa
Toiseen kuukauden kolmanteen torstaihin osallistui tusinan verran kastikefriikkejä. Tavoitteena oli selvittää, miten voin lämpötila vaikuttaa beurre blanc -kastikkeen koostumukseen. Taustaselvityksissä oli todettu, että kastikeohjeissa kummittelee usein ohje lisätä voi kastikkeeseen mahdollisimman kylmänä. Syytä tällaiselle ohjeelle ei kuitenkaan yleensä anneta, joten sen todenperäisyyttä on syytä epäillä. Teimme kahteen otteeseen tieteellisen kastikekokeen seuraavalla tavalla: 1 dl etukäteen
Torstaina 16.4.2009 klo 17-19 järjestetään järjestyksessä toinen "Kuukauden 3. Torstai" jälleen Roihuvuoressa Helpan (Helsingin palvelualojen oppilaitoksen) tiloissa Prinsessatie 2:ssa. Aiheena on kastikkeet, ja päivän kysymys on "Miten kastikkeen onnistumiseen vaikuttaa siihen lisättävän voin lämpötila?". Kysymys sai alkunsa usein kuullusta ohjeesta käyttää aina ehdottomasti kylmää voita kastikkeen teossa. Näin ohjeistaa esimerkiksi kastikeguru Michael Roux kirjassaan "Kastikekirja".
Ensimmäiseen yhteiseen "Kuukauden 3. torstai" MG tapaamiseen Roihuvuoren Prinsessatielle osallistui noin 50 ruokaharrastajaa ja -ammattilaista. Lisäksi videolinkin kautta tapahtumia seurattiin parhaimmillaan 15 tietokoneelta. Osallistujajoukko oli juuri niin monipuolinen kuin mitä toivoinkin: uteliaita ruokaharrastajia, kokkeja, kemistejä, fyysikoita, alan opettajia ja tutkijoita sekä suuri joukko opiskelijoita. Suurin kiitos siitä, että saimme aikaan tällaisen avoimen ja maksuttoman tilaisuuden
Tämä on tiedote ja AVOIN KUTSU ASIASTA KIINNOSTUNEILLE Maaliskuun 3. torstaina 19.3. on ensimmäinen Pariisin mallin mukainen MG tapaaminen, josta olen puhunut mm. tämän blogin sivuilla aiemmin. Ajatuksena on järjestää samantyyppinen molekyyligastronomian avoin seminaari joka kuukauden 3. torstai kuin, mitä on vuodesta 2000 järjestetty Pariisissa Hervé Thisin johdolla. Kuvauksen tilaisuudesta saa esimerkiksi täältä. Suomessa