KAHVILLA PAULIGILLA

1 marras
Lokakuun 2015 MG klubi kävi kahvilla Pauligin koulutustiloissa, jossa saimme nauttia paitsi kahvista, myös siihen liittyvästä luennosta kahvin paahtamisen kemiasta, jonka meille tarjoili Karla Koullias Pauligilta. Minun kiitolliseksi tehtäväksi jäi tarinan kirjaaminen tähän blogipostaukseen.  Se on tällainen: Jos raakakahvista uuttaisi ... Read more »

TERVETULOA KAHVILLE!

18 loka
Mutta millaiselle? Se selviää vasta paikan päällä maanantaina 27.10.2015 Pauligin paahtimon tiloissa ja kehityspäällikkö Karla Koulliasin esittelemänä. Odotan innolla Karlan johdatusta kokeilevaan kahvin maistoon, jonka jälkeen sitten pohditaan perinteiseen tapaan jotakin gastronomista mysteeriä sekä teoriassa että kokeillen. Tällä kertaa mietitään, ... Read more »

NE PERKELEEN ENTSYYMIT!

26 tammi
En enää yhtään ihmettele, miksi entsymaattiset kypsennysmenetelmät ovat käytännössä hävinneet ruokaosaamisestamme.  Imellettyjen perunamuusien resepteissä on kaikissa järkiään siirappilisäys, eikä mistään löydy enää setsuurireseptiä, joka perustuisi alkuperäiseen entsymaattiseen imellyttämiseen.  Tornionjokilaaksolaisesta ruokaperinteesestä, jonne minulla on tunnesiteitä, on kadonnut kaikki kuumavveenlimpun alkuperäiset reseptit.  ... Read more »