SINAPISTA JA SEN TULISUUDESTA

Tulista ja vielä tulisempaa. Kuinka tulista sinapista voi saada?  Sitä mietitään joulukuun MG klubissa ja etsitään reseptiä siihen juuri sopivaan tulisuuteen. "Saiskohan sinapista irti tiedettä?", kysyi Tatu, ja silloin minä yhtäkkiä muistin, että olenkin aina halunnut testata systemaattisesti, miten saisin valmistettua eri voimakkuuksisia sinappeja.  Että miten tulista sinapista voikaan saada, tai voisiko siitä

Kinuskia, samppanjaa ja muuta Maillard-reaktioon liittyvää

Sakkaroosia vai hedemäsokeria, hapanta vai emäksistä?   Reaktio-olosuhteet vaikuttivat selvästi Maillard-reaktion nopeuteen sekä tuotteen värikirjoon ja aromiprofiiliin. Taisi meillä olla vähän huono mielikuvitus, kun otimme Maillard-iltamme testituotteeksi kinuskikastikkeen. Kaikilla oli aika imelä olo kaikesta siitä kinuskikastikkeesta. Joka kinuskikastike tulee Tatun tiedon mukaan venäjänkielisestä sanasta tjanuschki.  Kuuma kinuski jäisten karpaloiden kanssa on alunperin venäläinen

MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD

Maillard reaktio juuri käynnistymässä Marraskuun MG-klubi korjaa lokakuun puutteet  ja perehdymme silloin Maillard-reaktion kemiaan ja sielunelämään. Varsinainen kutsupostaus täytyy käydä lukemassa täältä kuukauden takaisesta.  Teoriasta lisää sitten paikan päällä.  Tatun kanssa mietitään koeasetelma niin, että saadaan testata reagenssien ja pH:n vaikutusta reaktion kulkuun.  Kinuskikastiketta (ja jäätelöä, eihän sitä muuten saa alas!). Ai niin,

LISÄÄTKÖ VETTÄ VISKIISI?

Teurastamon Flavour Studio tarjosi meille hienot puitteet viskinmaisteluun! Tanskalaiset tutkijakollegani Jens Risbo ja Pia Snitjaker Kööpenhaminen yliopistosta tarttuivat rohkesti yhteen viskikulttuurin suurista kysymyksistä: Kannattaako viski laimentaa lasissa tilkalla vettä vaiko ei? Tämä kysymys kuumentaa tunteita viskiharrastajien keskuudessa, ja keskustelu aiheesta polveilee eri viskisivustoilla varsin kiihkeänä. Pia ja Jens lähtivät pohtimaan kysymystä viileän analyyttisesti.

KEVÄÄN MG KLUBIT VALELLAAN LOPUKSI VISKILLÄ

Kevään 2016 viimeisessä MG klubissa haistellaan ja maistellaan viskejä. Kävin keskiviikkona vierailulla Helsinki Distilling Companyn Seamus Holohanin ja Mikko Mykkäsen luona sopimassa kevään viimeisen MG klubin vierailusta heidän tiloissaan.  Saadaan hieno päätös kevään 2016 klubi-illoille! Sovittiin, että aloitetaan tekemällä pieni viskierottelutesti heti alkuun.  En kerro siitä vielä sen enempää, sillä tutkimus toteutetaan yhdessä

TATUN KIMCHI EI AINA ONNISTU

Tämä on toiseksi paras kuva, jonka olen ikinä ottanut. Kaalipelto Eurajoella syksyllä 2015 oli aivan järkyttävän kaunis näky! ...tai en tiedä, olisinko saanut tuota paljastaa.  Sanoin sen nyt kuitenkin julki, sillä MG-klubi ammentaa yleensä parhaat tuotoksensa epäonnistumisista.  Maaliskuun MG klubissa on siten odotettavissa onnistumisia! Kimchi - tuo eteläkorealainen hapatettu tulinen herkku - kuuluu

Go to Top