ÄLKÄÄ USKOKO GURU-UKKOJA!

17 huhti
Tähän johtopäätökseen ainakin me päädyimme, kun kävimme huhtikuun MG klubissa testaamaan Modernist Cuisinen ja monen muun alan gurun pihvinpaistoväittämää. Sitä, että parempi pihvi tulee, kun sitä kääntelee kuumalla pannulla 15-30 sekunnin välein sen sijaan, että antaa vain paistua ensin yhdeltä ... Read more »

FLIIIP — FLAAAP VAI FLIP-FLAP-FLIP-FLAP-FLIP-FLAP…?

2 huhti
Tätä juttua on testattu jo monta kertaa maailmalla, mutta kyllä se vielä kertatestauksen kestää!  Varsinkin, kun yksimielisyyttä ei ole saavutettu ja lisäksi teoriapuolessa riittää mukavasti pohdittavaa niin kemian kuin termodynamiikankin kannalta.  Siispä tämä saa olla teemana myös huhtikuun MG klubissa: ... Read more »

SUOLA KULKI MYÖS YLÄMÄKEEN, MUTTA ERI TAVALLA KUIN ALAMÄKEEN

22 tammi
Suola, tuo mystinen molek… eikun suola yllätti taas MG-klubilaiset, jotka kerääntyivät ihmettelemään suolan liikkeitä Tatun graavaamassa lohessa.  Sellaisessa, joka oli graavattu vanhaan hyvään tilaa säästävään malliin niin, että fileet olivat päällekkäin ja suola niiden välissä puristuksissa.  Näin kuulemma ennen vanhaan ... Read more »

JOULUKUUN MG KLUBISSA JUOTIIN LIENTÄ

20 joulu
…eli tilaisuus oli jouluisempi, kuin hitaampi hoksasikaan! Olemme toteuttaneet koko syksyn MG klubeja tandemina siten, että samaa teemaa on käsitelty Suomessa ja Norjassa, jossa viime vuoden vieraamme Erik Fooladi vetää klubi-iltoja norjalaisittain.   Tällä kertaa testasimme molemmat, voiko suolaisuuden aistimukseen ... Read more »