KYLMÄ PANNU KAUNISTAA

21 syys
Syksyn ensimmäinenMG klubi käynnistyi mittausten ja maistamisten merkeissä, kun vertasimme kalan paistumista kylmällä ja kuumalla pannulla.  Eksperimentti näytti häkellyttävää ”Kylmä pannu parempi” -tulosta.  Laitan lisää tekstiä perjantaina, kunhan saan pari ruuhkanpoikasta purettua. Lokakuun klubi-ilta on sitten Elektroluxilla, jossa on savustusvehkeet.  ... Read more »

SINISIMPUKOITA JOULUKUUN KLUBI-ILLASSA

8 joulu
Ismo saattoi olla humalassa, mutta hän oli vakuuttunut siitä, että norjalaiset, oluessa kypsennetyt sinisimpukat olivat paljon mehevämpiä ja pehmeämpiä kuin valkoviinissä marinoidut kohtalotoverinsa.  Simpukoiden kohtalotoverit. Oluttuoppisen äärellä sitten pohdimme syvällisiä norjalaisessa kalastajakylässä ja mietimme, mikä viinissä voisi vaikuttaa simpukoiden rakenteeseen. ... Read more »

PEKONI VAHVISTAA KANSALLISTA HARMONIAA

10 marras
Tutustuin pinnallisesti William Coppettiin etsiessäni tietoa pekonista.  Kynämies ja maanviljelijä, köyhien ja sorrettujen puolustaja, korruption ja yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden kritisoija.  Mies, joka eli vuosina 1763-1835. Mutta mitä siitä pekonista?  No, kirjassaan Cottage economy – jossa on muuten hienoa tekstiä leivästä – ... Read more »