JOULUKUUN MG KLUBISSA JUOTIIN LIENTÄ

20 joulu
…eli tilaisuus oli jouluisempi, kuin hitaampi hoksasikaan! Olemme toteuttaneet koko syksyn MG klubeja tandemina siten, että samaa teemaa on käsitelty Suomessa ja Norjassa, jossa viime vuoden vieraamme Erik Fooladi vetää klubi-iltoja norjalaisittain.   Tällä kertaa testasimme molemmat, voiko suolaisuuden aistimukseen ... Read more »

SUOLAINEN JA SAKEE ON KÖYHÄN MAKEE

23 maalis
Näin sanoo vanha suomalainen sananlasku.  Ja – uskomatonta, mutta totta – suola todellakin lisää ruoan sakeutta ja makeutta!  Tämän totesimme maaliskuun MG klubissa maanantaina 17.3.2014 Heurekassa.  Kiitos Paula Havasteelle, kun pääsimme Heurekan karkkipajaan keskustelemaan suolasta! Olin lukenut monestakin teoriaopuksesta, kuinka ... Read more »

SINISIMPUKOITA JOULUKUUN KLUBI-ILLASSA

8 joulu
Ismo saattoi olla humalassa, mutta hän oli vakuuttunut siitä, että norjalaiset, oluessa kypsennetyt sinisimpukat olivat paljon mehevämpiä ja pehmeämpiä kuin valkoviinissä marinoidut kohtalotoverinsa.  Simpukoiden kohtalotoverit. Oluttuoppisen äärellä sitten pohdimme syvällisiä norjalaisessa kalastajakylässä ja mietimme, mikä viinissä voisi vaikuttaa simpukoiden rakenteeseen. ... Read more »