KEVÄÄN MG KLUBIT VALELLAAN LOPUKSI VISKILLÄ

30 huhti
Kävin keskiviikkona vierailulla Helsinki Distilling Companyn Seamus Holohanin ja Mikko Mykkäsen luona sopimassa kevään viimeisen MG klubin vierailusta heidän tiloissaan.  Saadaan hieno päätös kevään 2016 klubi-illoille! Sovittiin, että aloitetaan tekemällä pieni viskierottelutesti heti alkuun.  En kerro siitä vielä sen enempää, ... Read more »

TATUN KIMCHI EI AINA ONNISTU

3 huhti
…tai en tiedä, olisinko saanut tuota paljastaa.  Sanoin sen nyt kuitenkin julki, sillä MG-klubi ammentaa yleensä parhaat tuotoksensa epäonnistumisista.  Maaliskuun MG klubissa on siten odotettavissa onnistumisia! Kimchi – tuo eteläkorealainen hapatettu tulinen herkku – kuuluu maailman tuhansiin, ellei miljooniin maitohappokäymisellä ... Read more »

Happo ja riisi

17 helmi
Miksi sushi-riisiin lisätään etikka kypsennyksen loppuvaiheessa, mutta risoton keitossa valkoviini pistetään messiin heti aluksi?  Entä miksi appelsiiniriisi ei taannoin kypsynyt ollenkaan, kun appelsiinimehun lisäsi mukaan riisin keiton alkuvaiheessa?  Onko asioilla yhteys vai harhaako vain? Sitä testataan helmikuun MG-klubissa, jonne keräännytään ... Read more »

HARVINAISEN OPETTAVAISTA

3 helmi
Ottamani tanakka teoreettinen etunoja kostautui ja tuuskahdin tammikuussa turvalleni proteiinikemian tantereeseen. Näin kävi tammikuun MG-klubin istunnossa,  jossa pohdimme kalan suolaustapoja ennen kypsennystä. Kirjojani pläräämällä olin nimittäin ennustanut, että kalapalan liottaminen suolaliemessä ennen kypsennystä vähentäisi kypsennyksessä usein tapahtuvaa maitomaisen saostuman muodostumista ... Read more »