Mitä maitoa leipäjuustoon?

1 syys
Miten syöt leipäjuustosi? Laitatko uuniin ja nautit lakkahillon kanssa? Murennatko mustaan kahviin ja lusikoit sieltä suuhusi? Vai puraisetko sellaisenaan narskuvan juuston kahvin seuraksi? Minulle menee kaikki tyylit, kunhan juusto on tuoretta, mehevää ja narskuvaa. En ole koskaan tehnyt itse leipäjuustoa, ... Read more »

SYKSYN 2019 MG KLUBITAPAAMISET

20 elo
Sovimme juuri syksyn 2019 luonnontieteellis-gastronomiset tapaamiset, jotka jatkuvat taas kesätauon jälkeen. Syksyn päivät ovat  ma 9.9. (teemana leipäjuusto), ma 7.10. (teemana kalapullat), ma 11.11. (teemana sveitsiläinen marenki) ja ma 9.12. (teemana JOULU) Tilaisuudet siis aina klo 17- , paikkana on ... Read more »

Yleinen

Oluessa

19 touko
Suurkiitokset Bryggeri Helsingin tj Olli Majaselle, joka otti vastaan 12-henkisen klubiryhmämme ja jakoi meille tietouttaan ja oluttaan parituntisen ajan toukokuisena maanantai-iltana.  Saimme maistaa neljää Bryggerin olutta sekä yhtä tamperelaisen panimoravintola Plevnan olutta.  Maistoimme jokaisen oluen siten, että emme saaneet niistä ... Read more »

Toukokuun MG klubi-ilta – pienpanimo-oluet ja Bryggeri

26 huhti
Alkuvuodesta lupailimme varovasti, että kevään viimeinen klubi-ilta olisi jossakin pääkaupunkiseudun panimossa ja niin se onkin. Toukokuun klubi-ilta 13.5.2019 klo 17-19 kokoontuu Bryggeri Panimon tiloissa Helsingissä osoitteessa Sofiankatu 2. Tutustumme siellä panimoon ja heidän tapaansa panna olutta. Lisäksi saamme arvioitavaksi 5 ... Read more »

Muotijuoma kombucha

7 huhti
Olen viime aikoina lukenut parikin kiinnostavaa tieteellistä review-artikkelia kombuchaan liittyvästä tutkimuksesta.  Mitä tuon juoman historia, valmistusprosessi ja koostumus oikein pitää sisällään.  Kirjoitin siitä jokin aika sitten kolumnin, ja nyt perehdymme siihen myös luonnontieteellis-gastronomisen ruokaklubimme huhtikuun tapaamisessa.  Minä kokoan tapaamiseen teoriakoosteen ... Read more »