Jauhelihakastike ja tiede

16 tammi
Pohdiskelen parhaillaan ideaa kulinaaristen muodonmuutosten konseptista.  Esimerkiksi eilisen päivän hahmottelin yksinkertaista 4 x 4 matriisia kalan ja sitruunan muodostamista yksinkertaisimmista kulinaarisista rakenteista.  Löysin niitä yhteensä 28 erilaista, mutta täytyy vielä tarkistaa matematiikka.  Siitä on tulossa sen verran teoreettinen molekyyligastronominen ajatusrakennelma, ... Read more »

Parsakaalivaahtokarkit

18 joulu
Olen nyt pitänyt kaksi tiedekokkauskurssia.  Ensimmäinen sujui ruokakulttuurin merkeissä ruokaharrastajien kanssa.  Toisen pidimme tällä viikolla Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessa Terveyden ja biotieteiden opiskelijoille.  Terveyteen ja terveellisyyteen keskittyneille opiskelijoille annettiin tehtäväksi suunnitella mahdollisimman hyvän makuiset annokset kokojyväviljasta, marjoista ja vihanneksista.  ... Read more »

Molekyylejä vai gastronomiaa?

18 marras
Lokakuussa 2008 minuun otti yhteyttä keskusteluryhmä jaikusta , ja kysyi, haluaisinko järjestää heille tiedekokkauskurssin. Ajoitus oli täydellinen, sillä olin mielessäni suunnitellut sellaista jo pitkään. Siis sellaisesta kokkauskurssin ja laboratoriokurssin hybridistä, jossa saataisiin leikkiä ruuan kanssa laboratoriovälineillä, kokata yhdessä ja lopuksi ... Read more »