Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD

Maillard reaktio juuri käynnistymässä

Maillard reaktio juuri käynnistymässä

Marraskuun MG-klubi korjaa lokakuun puutteet  ja perehdymme silloin Maillard-reaktion kemiaan ja sielunelämään.

Varsinainen kutsupostaus täytyy käydä lukemassa täältä kuukauden takaisesta.  Teoriasta lisää sitten paikan päällä.  Tatun kanssa mietitään koeasetelma niin, että saadaan testata reagenssien ja pH:n vaikutusta reaktion kulkuun.  Kinuskikastiketta (ja jäätelöä, eihän sitä muuten saa alas!).

Ai niin, pari päivää sitten saamani palkinnon kunniaksi minä tuon klubi-iltaan jotakin, jolla voidaan yhdessä juhlistaa prenikkaani ja jossa voidaan myös maistella Maillard-reaktion aromeja.  Hmmm…

Tervetuloa siis lämpimästi taas kaikki hyvästä ruoasta kiinnostuneet marraskuun MG-klubi-iltaan maanantaina 7.11. klo 17-19 Stadin ammattiopistoon Roihuvuoreen osoitteeseen Prinsessantie 2!

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?