Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

FLIIIP — FLAAAP VAI FLIP-FLAP-FLIP-FLAP-FLIP-FLAP…?

Montako kertaa pitää pihvi kääntämän?

Tätä juttua on testattu jo monta kertaa maailmalla, mutta kyllä se vielä kertatestauksen kestää!  Varsinkin, kun yksimielisyyttä ei ole saavutettu ja lisäksi teoriapuolessa riittää mukavasti pohdittavaa niin kemian kuin termodynamiikankin kannalta.  Siispä tämä saa olla teemana myös huhtikuun MG klubissa:

Onko parempi antaa pihvi paistua ensin kunnolla yhdeltä puoleltaan ja kääntää pihvi ympäri vasta, kun sen raa’alle yläpinnalle alkaa tihkua lihasnestettä, vai onko parempi kääntää pihviä tiuhaan, kunnes haluttu kypsyysaste on saavutettu?  Siis noinko vai näinkö?  Kunnianarvoisia ja asiantuntevia lähteitä molemmat.

Ja toinen niistä on oikeassa ja toinen … noh, ehkä oikeassa sekin.  Sehän riippuu ihan mittarista ja mielipiteistä.  Niitä molempia on saatavilla MG klubin kokoontumisessa maanantaina 10.4.2017 klo 17- Helsingin Roihuvuoressa ja Stadin ammattiopistolla osoitteessa Prinsessantie 2.  Tervetuloa testaamaan, maistamaan ja inttämään!

 

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?