HAPPO KYPSENTÄÄ KYPSÄÄKIN KYPSEMMÄKSI

25 maalis
Äh, ärsyttävä kaksisisältöinen sanaleikki tuossa otsikossa!  En kuitenkaan raski ottaa sitä pois, joten jääköön siihen muitakin ärsyttämään. Ensinnäkin päätimme Tatun kanssa, että jatkossa MG-klubimme olkoon LUONNONTIETEELLIS-GASTRONOMINEN RUOKAKLUBI.  Sellainen se on varmaankin aina ollut, mutta nyt me hoksattiin se itsekin. Toisekseen, ... Read more »

Pikkelöintiä

5 marras
Pikkelöintiä on monenlaista.  Sitä voi tehdä suolalla, hapolla, fermentoimalla tai näiden yhdistelmillä. Pikkelöinti, hapolla ja suolalla säilöminen on yksi vanhimmista säilömismuodoista, joskin tänä päivänä pakasteiden, pastörointien ja muiden tehokkaiden säilöntämenetelmien aikana sen merkitys taitaa olla suurelta osin gastronominen. Tapa muokata ... Read more »

SUOLA KULKI MYÖS YLÄMÄKEEN, MUTTA ERI TAVALLA KUIN ALAMÄKEEN

22 tammi
Suola, tuo mystinen molek… eikun suola yllätti taas MG-klubilaiset, jotka kerääntyivät ihmettelemään suolan liikkeitä Tatun graavaamassa lohessa.  Sellaisessa, joka oli graavattu vanhaan hyvään tilaa säästävään malliin niin, että fileet olivat päällekkäin ja suola niiden välissä puristuksissa.  Näin kuulemma ennen vanhaan ... Read more »