LIEKITETTY GLÖGI

22 marras
Heti, kun aloimme suunnitella toteutusta marraskuun MG-klubin kerrosjuomateemaan, päätin, että päällimmäiseksi kerrokseksi tulkoon viinahöyry, jota visualisoimme sinisellä liekillä.  Se onnistuikin, ja tuon viereisen kuvan resepti löytyy postauksen lopusta. Mutta sitä ennen testasimme etäyhteyksin toteutetussa klubi-illassamme erilaisten nesteiden tiheyksiä ja toteutimme ... Read more »

Monikerroksista pikkujoulua

8 marras
Oi ei, loppuvuoden luonnontieteellis-gastronomiset ruokaklubit täytyy pitää etänä.  Hirveä homma miettiä, miten se onnistuisi.  Haastamme kaikki mukaan rakentamaan mahdollisimman monikerroksinen pikkujoulujuoma ja jakamaan sen resepti marraskuun MG-klubi-illassa maanantaina 16.11.2020 klo 17-.  Kun ei nähdä voida, keräännytään yhteisen zoom-linkin äärelle. Päätettiin ... Read more »

Oluessa

19 touko
Suurkiitokset Bryggeri Helsingin tj Olli Majaselle, joka otti vastaan 12-henkisen klubiryhmämme ja jakoi meille tietouttaan ja oluttaan parituntisen ajan toukokuisena maanantai-iltana.  Saimme maistaa neljää Bryggerin olutta sekä yhtä tamperelaisen panimoravintola Plevnan olutta.  Maistoimme jokaisen oluen siten, että emme saaneet niistä ... Read more »

Toukokuun MG klubi-ilta – pienpanimo-oluet ja Bryggeri

26 huhti
Alkuvuodesta lupailimme varovasti, että kevään viimeinen klubi-ilta olisi jossakin pääkaupunkiseudun panimossa ja niin se onkin. Toukokuun klubi-ilta 13.5.2019 klo 17-19 kokoontuu Bryggeri Panimon tiloissa Helsingissä osoitteessa Sofiankatu 2. Tutustumme siellä panimoon ja heidän tapaansa panna olutta. Lisäksi saamme arvioitavaksi 5 ... Read more »

Muotijuoma kombucha

7 huhti
Olen viime aikoina lukenut parikin kiinnostavaa tieteellistä review-artikkelia kombuchaan liittyvästä tutkimuksesta.  Mitä tuon juoman historia, valmistusprosessi ja koostumus oikein pitää sisällään.  Kirjoitin siitä jokin aika sitten kolumnin, ja nyt perehdymme siihen myös luonnontieteellis-gastronomisen ruokaklubimme huhtikuun tapaamisessa.  Minä kokoan tapaamiseen teoriakoosteen ... Read more »