Säilynyt säilömisen taito

7 maalis
Tieteellis-gastronomisella klubilla tutustuttiin maaliskuussa 2023 säilömiseen sekä historiallisesta että luonnontieteellisestä näkökulmasta.  Aistinvaraisessa arvioinnissa klubilaiset keskittyivät tällä kertaa erilaisten säilömismenetelmien vaikutukseen aprikoosin maussa, ulkonäössä, hajussa ja suutuntumassa. Läpi ihmiskunnan historian ruokaa on pitänyt laittaa säilöön tulevaa varten. Suomessa elettiin pitkään varastotaloudessa. Talven yli selviäminen ... Read more »

Säilötään

21 helmi
Ruokavarastojen säilyminen pilaantumattomana on varmaankin ihmiskunnan varhaisimpia pulmia. Kuinka säilöä suuri määrä riistaa tai satoa pilaantumatta ja syömäkelpoisena kuukausien, jopa vuosien ajan? Ihminen on kekseliäs eläin, jonka keksimät varhaisimmatkin säilöntämenetelmät ovat yhä käytössä. Maaliskuun Tieteellisgastronominen ruokaklubi pohtii säilönnän saloja. Kokoonnumme ... Read more »