PULLALLA SYKSYYN

1 syys
Naputtelin juuri kohta julkaistavan kirjamme (Hyppysellinen tiedettä, Gaudeamus) kiitoksiin tekstin: Monia muitakin meidän on kiittäminen panoksesta tähän kirjaan. Niitä olette erityisesti kaikki MG-klubin osallistujat ja isännät, jotka olette kiinnostuksellanne ja aktiivisella osallistumisellanne ohjanneet meitä mielenkiintoisten kysymysten ja tiedon äärelle. Paitsi että ... Read more »

ÄLKÄÄ USKOKO GURU-UKKOJA!

17 huhti
Tähän johtopäätökseen ainakin me päädyimme, kun kävimme huhtikuun MG klubissa testaamaan Modernist Cuisinen ja monen muun alan gurun pihvinpaistoväittämää. Sitä, että parempi pihvi tulee, kun sitä kääntelee kuumalla pannulla 15-30 sekunnin välein sen sijaan, että antaa vain paistua ensin yhdeltä ... Read more »

FLIIIP — FLAAAP VAI FLIP-FLAP-FLIP-FLAP-FLIP-FLAP…?

2 huhti
Tätä juttua on testattu jo monta kertaa maailmalla, mutta kyllä se vielä kertatestauksen kestää!  Varsinkin, kun yksimielisyyttä ei ole saavutettu ja lisäksi teoriapuolessa riittää mukavasti pohdittavaa niin kemian kuin termodynamiikankin kannalta.  Siispä tämä saa olla teemana myös huhtikuun MG klubissa: ... Read more »

KEVÄÄN MG KLUBIT VALELLAAN LOPUKSI VISKILLÄ

30 huhti
Kävin keskiviikkona vierailulla Helsinki Distilling Companyn Seamus Holohanin ja Mikko Mykkäsen luona sopimassa kevään viimeisen MG klubin vierailusta heidän tiloissaan.  Saadaan hieno päätös kevään 2016 klubi-illoille! Sovittiin, että aloitetaan tekemällä pieni viskierottelutesti heti alkuun.  En kerro siitä vielä sen enempää, ... Read more »

TATUN KIMCHI EI AINA ONNISTU

3 huhti
…tai en tiedä, olisinko saanut tuota paljastaa.  Sanoin sen nyt kuitenkin julki, sillä MG-klubi ammentaa yleensä parhaat tuotoksensa epäonnistumisista.  Maaliskuun MG klubissa on siten odotettavissa onnistumisia! Kimchi – tuo eteläkorealainen hapatettu tulinen herkku – kuuluu maailman tuhansiin, ellei miljooniin maitohappokäymisellä ... Read more »