PÄÄSIÄISENÄ KOTOILLAAN JA TEHDÄÄN KOTIJUUSTOA

7 huhti
Koska MG-klubi-illat näyttävät nyt peruuntuvan kevään osalta, laitanpa tänne omia jorinoitani. Kirjoitin tuossa Palmusunnuntaina kolumnin kotijuustosta, ja päätin samalla tehdä sellaisen myös meille pääsiäispöytään. Tuonne kolumniin on koottu ihan lyhyesti myös erilaisten kotijuustojen kemiaa, mutta laitan sitä vähän tarkemmin tänne ... Read more »

Yleinen

Tervetuloa kello viiden teelle

1 maalis
Royal Society of Chemistry’n sivuilta löytyi ohje täydelliselle kupilliselle peribrittiläistä teetä. Siellä oli montakin kiinnostavaa tutkimusaihetta, mutta yksi oli meidän – minun ja Tatun – mielestä ylitse muiden: Maito tulee lisätä kuppiin ENNEN teetä. Siinäpä meille oivallinen aihe maaliskuun luonnontieteellis-gastronomiseen ... Read more »

Yleinen

PERUNAA

3 helmi
Helmikuun MG-klubi kokoontuu ma 10.2.2020 Roihuvuoressa Stadin ammattiopistolla osoitteessa Prinsessantie 2, Helsinki. Teemana on peruna, sillä olemme kovasti kiinnostuneita Frex-perunasta. Tulkaa kaikki maistamaan ja pohtimaan, mistä perunan laatu ... Read more »

Yleinen

TYHYJÄÄ EN TINKAAMAHAN ALA, MUTTA MINKÄLAISIA NE ON NE OIKEAT KAMPANISUT?

26 tammi
Vuoden 2020 luonnontieteellis-gastronomiset ruokaklubi-illat alkoivat aktiivisen some-keskustelun saattelemina.  Olin laittanut aiheesta päivityksen kolmeen paikkaan: omille, Kemijärvi-ryhmän ja vielä serkusten fb-sivuille, joissa erityisesti keskimmäisillä käytiin vilkasta keskustelua kampanisuista. Opin paljon! Keskustelun voisi tiivistää seuraavasti: Nelostien itäpuolella tehdään kampanisut ilman sokeria ja ... Read more »

Yleinen