Koskahan muna on liian vanha?

5 syys
Tein kerran vadelmakohokkaan. Taikina oli kauniin vadelmanpunainen, mutta uunissa kohokas muuttui siniseksi. Pähkäilin asiaa mielessäni, ja päädyin lopulta siihen, että syynä värinmuutokseen olivat vanhat kananmunat. Ei ne varsinaisesti vanhoja olleet, vaan ennemminkin lähellä ”parasta ennen” -päivämäärää. Siis sellaisia, joiden sanotaan ... Read more »

ÖLJYSSÄ KYPSYTETTY PARSA ON VENUKSESTA JA VEDESSÄ KYPSYTETTY MARSISTA

16 touko
Niin taas päädyimme pitämään keväisen parsasession kevään viimeisessä luonnontieteellis-gastronomisessa ruokaklubissamme.  Aihe on ollut ennenkin toukokuun klubi-illan teema, mutta hyvä esimerkki siitä, miten hieno raaka-aine ja aihe kestää useammankin keskustelu- ja maistelukerran.  Illan aloitti Tatu kertaamalla parsan kulttuurihistoriaa ja gastronomista historiaa ... Read more »

PARSA-AIKA

2 touko
Parsa valkoisena vai vihreänä? Höyryssä, vedessä tai lempeästi sous vide -hauteessa kypsytettynä? Vaiko nopeasti grillissä? Kevään 2021 viimeinen MG-klubi pohditaan parsan historiaa, gastronomiaa ja kemiaa. Harmillisesti joudumme vielä kokoontumaan etäyhteyden kautta, eli osallistujat saavat vielä tehdä testattavat näytteensä itse omissa ... Read more »

Yleinen

Kylmän pizzan lämmittämisen taito

5 huhti
Tervetuloa huhtikuun MG-klubiin.  Varautukaa tekemään pienimuotoinen testi kotikeittiössä, jolla nujerretaan korona-ajan yksi pahimmista vitsauksista – huonosti lämmitetty pizza. Myönnän, että minuun on iskenyt jonkinasteinen koronauupumus.  Tekstit ei meinaa syntyä millään, ja esimerkiksi helmikuun MG-klubin samppanja&juusto -postaus jäi tekemättä.  Olen siitä ... Read more »

Yleinen