Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

ONKO VEDELLÄ VÄLIÄ?

2011_01_siirretyt 271 copy

Emmi Itärannan Teemestarin kirja johdatteli helmikuun ajatukseni veden äärelle.  Kun vielä tee on ollut yksi klubilaisten teemaehdotuksia, siitäpä hyvä teema maaliskuun MG-klubille.  Veden merkitys teen laadulle.

Pitääkö paikkansa, että veden laadun voi tunnistaa teessä?  Että veden tulee olla luontaisesti pehmeää?  Että yön yli seisoneen tai jo kertaalleen keitetyn veden happipitoisuus on liian alhainen, jolloin teen laatu kärsii?  Että aktiivihiilisuodatus parantaa veden laatua ja siten myös teen laatua?

Näitä testailemme ja pohdimme maaliskuun MG klubissa 14.3.2016 klo 17-19 perinteisesti Roihuvuoressa Stadin ammattiopistolla osoitteessa Prinsessankatu 2.  Käydään läpi veden kemiaa, tehdään makutestit vesille ja niistä valmistetuille teejuomille.  Jos jollakin on joko oikein hyvää tai oikein huonoa vettä, tuokaa sitä litra mukananne.  Tervetuloa – vedellä tai ilman!

PS.  Valmistaudumme jo nyt toukokuun MG klubiin, jollin vierailemme Helsinki Distilling Companyssa Teurastamolla.  Siellä ovat luvanneet pitää meille kiertokäynnin tislaamolla, jonka jälkeen toteutamme tieteellisen viskitastingin.  Tastingin hinta on 32€/nuppi, jonka osallistujat maksavat suoraan vierailupaikalle.  Jutellaan tästä lisää maalis- ja huhtikuun klubi-illoissa.

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?