MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD

1 marras
Marraskuun MG-klubi korjaa lokakuun puutteet  ja perehdymme silloin Maillard-reaktion kemiaan ja sielunelämään. Varsinainen kutsupostaus täytyy käydä lukemassa täältä kuukauden takaisesta.  Teoriasta lisää sitten paikan päällä.  Tatun kanssa mietitään koeasetelma niin, että saadaan testata reagenssien ja pH:n vaikutusta reaktion kulkuun.  Kinuskikastiketta ... Read more »

KEVÄÄN MG KLUBIT VALELLAAN LOPUKSI VISKILLÄ

30 huhti
Kävin keskiviikkona vierailulla Helsinki Distilling Companyn Seamus Holohanin ja Mikko Mykkäsen luona sopimassa kevään viimeisen MG klubin vierailusta heidän tiloissaan.  Saadaan hieno päätös kevään 2016 klubi-illoille! Sovittiin, että aloitetaan tekemällä pieni viskierottelutesti heti alkuun.  En kerro siitä vielä sen enempää, ... Read more »

TATUN KIMCHI EI AINA ONNISTU

3 huhti
…tai en tiedä, olisinko saanut tuota paljastaa.  Sanoin sen nyt kuitenkin julki, sillä MG-klubi ammentaa yleensä parhaat tuotoksensa epäonnistumisista.  Maaliskuun MG klubissa on siten odotettavissa onnistumisia! Kimchi – tuo eteläkorealainen hapatettu tulinen herkku – kuuluu maailman tuhansiin, ellei miljooniin maitohappokäymisellä ... Read more »

VEDELLEN

26 maalis
Sain parikin vesimuistutusta ennen kuin muistin unohtaneeni kirjoittaa postauksen maaliskuun MG-klubin teehetkestä. Ensimmäinen tuli Helsingin Sanomista, jossa oli Mikko Paakkasen kirjoittama hieno juttu kiinalaisesta teekulttuurista otsikolla ”Lohikäärmekaivon kallis tee saapui”. Toinen muistutus tuli radiosta Yle Puheesta, jossa lauantaiaamun Aspekti-ohjelmassa (otsikolla ... Read more »