Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

KÄSINKIRJOITETTUA RUOKAA

Published On: 13.5.20180 CommentsCategories: Kaikki muut, Uudet teknologiat

William Shakespeare kirjoitti näytelmiä, mutta me kirjoitamme ruokaa.

Kaikki on nykyään niin 3D-printteriä, niin 3D-printteriä, että meidänkin täytyy ottaa asia puheeksi MG-klubissa.  Valitettavasti meillä ei kuitenkaan vielä ole 3D-printteriä, joten joudumme kirjoittamaan ruokaamme käsin. Tai käsinkirjoittamaan ruokamme, miten se nyt sanotaankaan.

Joka tapauksessa kevään viimeinen MG-klubi keskittyy 3D-printtauksen maailmaan.  Käymme hiukan läpi 3D-printtauksen teoriaa, ja sen jälkeen siirrymme Stadin ammattiopiston uuteen laboratorioon, jossa klubilaiset saavat kokeilla – jos ei nyt ihan koneellista 3D-printtausta, niin ainakin sitä – ,miten 3D-printtaus periaatteessa toimii.  Käsinkirjoitusta siis.

*******************************************************************************

Kevään 2018 viimeinen luonnontieteellis-gastronominen ruokaklubi kokoontuu Stadi ammattiopistolla osoitteessa Prinsessankatu 2 Helsingin Roihuvuoressa maanantaina 21.5.2018 klo 17-19.  Tervetuloa taas kaikki aiheesta kiinnostuneet!

 

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?