Kinuskia, samppanjaa ja muuta Maillard-reaktioon liittyvää

Sakkaroosia vai hedemäsokeria, hapanta vai emäksistä?   Reaktio-olosuhteet vaikuttivat selvästi Maillard-reaktion nopeuteen sekä tuotteen värikirjoon ja aromiprofiiliin. Taisi meillä olla vähän huono mielikuvitus, kun otimme Maillard-iltamme testituotteeksi kinuskikastikkeen. Kaikilla oli aika imelä olo kaikesta siitä kinuskikastikkeesta. Joka kinuskikastike tulee Tatun tiedon mukaan venäjänkielisestä sanasta tjanuschki.  Kuuma kinuski jäisten karpaloiden kanssa on alunperin venäläinen

MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD

Maillard reaktio juuri käynnistymässä Marraskuun MG-klubi korjaa lokakuun puutteet  ja perehdymme silloin Maillard-reaktion kemiaan ja sielunelämään. Varsinainen kutsupostaus täytyy käydä lukemassa täältä kuukauden takaisesta.  Teoriasta lisää sitten paikan päällä.  Tatun kanssa mietitään koeasetelma niin, että saadaan testata reagenssien ja pH:n vaikutusta reaktion kulkuun.  Kinuskikastiketta (ja jäätelöä, eihän sitä muuten saa alas!). Ai niin,

RUSKISTETHAN,

...sanoisi äitini meänkielellä, jos vielä jaksaisi häärätä keittiössä. Mutta me ruskistethan MG klubissa lokakuussa eli ensi viikon maanantaina 10.10.2016 klo17-19 Stadin ammattiopistossa osoitteessa Prinsessankatu 2. Tatu halusi pohtia Maillard-reaktiota ja siihen vaikuttavia tekijöitä eli lämpötilan vaikutusta pH:n vaikutusta pelkistävän sokerin vaikutusta Jotakin seuraavista Maillard-reaktioherkuista Tatu saa meille tarjota.  Minä sitten teoretisoin siinä sivussa aiheeseen liittyvästä

2016-10-02T21:34:12+03:002.10.2016|Kaikki muut|1 Kommentti

Puolimakealla viinillä tulee hyvää risottoa!

Oppaita ja opastuksia siitä, miten viiniä tulisi käyttää ruoanlaitossa, on pilvin pimein.  Näitä monenlaisia ohjeistuksia yhdistää yleensä se, että ne ovat usein lista erilaisia listauksia ohjeista ja neuvoista sekä se, että niistä ei yleensä saa selvää, mihin nuo neuvot perustuvat. Koska en pysty oikein arvioimaan, mitkä neuvoista olisi edes jokseenkin luotettavia, otan ohjeista luotettavimman. Mitä

Kuivaako valkoviiniä risottoosi?

Näitä viinejä maisteltiin aikanaan Mozartin ja Beethovenin tahtiin. Nyt kuitenkin etsitään testattavaksi kuivaa ja puolimakeaa chardonnayta ja tehdään risottoa! Ehdottomasti kuivaa, sanovat käytännössä kaikki ohjeet, kuten tämä:   Dry vs. Sweet? This tip is simple. If you are making a savory dish buy a dry wine.  Fruit- forward does not mean sweet. If a

SUKLAAKITEITÄ + VAAHTOKUPLIA = SUKLAACHANTILLY’A

Niin, edellisen postauksen lupauksen mukaan joulun kiteistä me taioimme hengen vuoden viimeiseen MG-klubiin.   Miksi suola kiteytyy niin kauniisti ja sokeri, mutta suklaa ei taivu kiteeksi sitten millään? Tästä me lähdimme teoretisoimaan.  Sillä onhan niin, että suola tosiaan ottaa sievän kidemuotonsa käytännössä itsestään.  Kun vesi haihtuu suolaliuoksesta pois, asettuvat suolan positiivisesti varautuneet natrium- ja

2016-07-26T07:51:43+03:0020.12.2014|Kaikki muut|0 Kommenttia
Go to Top