RUSKISTETHAN,

2 loka

kohokas…sanoisi äitini meänkielellä, jos vielä jaksaisi häärätä keittiössä.

Mutta me ruskistethan MG klubissa lokakuussa eli ensi viikon maanantaina 10.10.2016 klo17-19 Stadin ammattiopistossa osoitteessa Prinsessankatu 2.

Tatu halusi pohtia Maillard-reaktiota ja siihen vaikuttavia tekijöitä eli

  • lämpötilan vaikutusta
  • pH:n vaikutusta
  • pelkistävän sokerin vaikutusta

Jotakin seuraavista Maillard-reaktioherkuista Tatu saa meille tarjota.  Minä sitten teoretisoin siinä sivussa aiheeseen liittyvästä kemiasta:

  • beurre noisette, jolloin voisimme testata lämpötilan vaikutusta lopputulokseen
  • prezeleitä, jolloin voisimme testata pH:n vaikutusta lopputulokseen
  • toffeekarkkeja, jolloin voisimme testata pelkistävän sokerin vaikutusta lopputulokseen
  • nuorta ja vanhaa sampanjaa, jolloin voisimme opetella maistelemaan Maillard-reaktion tuottamia aromeja pitkään kypsyneessä sampanjassa.

Ajattelin ehdottaa tuota viimeistä vaihtoehtoa.

Tervetuloa taas kaikki uudet ja vanhat klubilaiset!  Perinteisesti klubiin ei tarvitse  anoa jäsenyyttä, sen sun astutte sisään!

One thought on “RUSKISTETHAN,

  1. Pingback: MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *