Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
ALKOHOLITTOMUUDESTA, …
…siitä puhutaan vuoden 2024 viimeisessä Tieteellisgastronomisessa ruokaklubissa. Illan aloittaa taiteilija, alkoholittomien juomien SO-barin pitäjä Timo Wright. Hän kertoo meille alkoholittomista juomista, niiden trendeistä sekä alkoholittomuudesta ilmiönä.
Klubi-illan luonnontieteellisessä osuudessa pohditaan alkoholin merkitystä juomien aistinvaraiseen profiiliin. Siihen perehdytään sekä aistien että teoreettisesti. Tällä kertaa osa arvioitavista näytteistä sisältää hiukan alkoholia, joten siitä pieni ennakkovaroitus tässä. Alkoholipitoiset versiot tarjoillaan vain halukkaille täysi-ikäisille. Käyn läpi myös alkoholin merkitystä juomien flavoriprofiiliin suurin piirtein sen pohjalta, mitä olen kirjoittanut Kuplivaa Kemiaa -kirjaamme.
***************************
Tieteellisgastronominen ruokaklubi kokoontuu keskiviikkona 11.12.2024 klo 16.45-18.45 taas perinteisesti kolmella paikkakunnalla: Helsingissä Hotelli- ja ravintolamuseolla, Turussa yliopiston Aistikattila-moniaistitilassa sekä Seinäjoella Frami-kampuksen Timo-luokassa. Ilmoittautumislinkit ja tarkemmat saapumisohjeet löytyvät tämän linkin takaa.
Tärkeä tiedotus helsinkiläisille osallistujille: Tämä on harmillisesti viimeinen kerta, kun klubi kokoontuu Helsingissä, sillä Hotelli- ja ravintolamuseo joutuu poistamaan klubit ohjelmastaan avustusleikkausten seurauksena. Yritämme vielä etsiä Helsingistä uutta yhteistyökumppania, mutta toistaiseksi sellaista ei ole löytynyt.