Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

ALKOHOLITTOMUUDESTA, …

Published On: 4.12.20240 Comments on ALKOHOLITTOMUUDESTA, …Categories: Juomat

Sininen liekki valaisi marraskuun 2020 MG-klubi-iltaa.  Joulukuussa 2024 maistellaan myös glögiä ja pohditaan alkoholin merkitystä osana flavoriprofiilia.

…siitä puhutaan vuoden 2024 viimeisessä Tieteellisgastronomisessa ruokaklubissa.  Illan aloittaa taiteilija, alkoholittomien juomien SO-barin pitäjä Timo Wright.  Hän kertoo meille alkoholittomista juomista, niiden trendeistä sekä alkoholittomuudesta ilmiönä.

Klubi-illan luonnontieteellisessä osuudessa pohditaan alkoholin merkitystä juomien aistinvaraiseen profiiliin.  Siihen perehdytään sekä aistien että teoreettisesti.  Tällä kertaa osa arvioitavista näytteistä sisältää hiukan alkoholia, joten siitä pieni ennakkovaroitus tässä.  Alkoholipitoiset versiot tarjoillaan vain halukkaille täysi-ikäisille.  Käyn läpi myös alkoholin merkitystä juomien flavoriprofiiliin suurin piirtein sen pohjalta, mitä olen kirjoittanut Kuplivaa Kemiaa -kirjaamme.

***************************

Tieteellisgastronominen ruokaklubi kokoontuu keskiviikkona 11.12.2024 klo 16.45-18.45 taas perinteisesti kolmella paikkakunnalla: Helsingissä Hotelli- ja ravintolamuseolla, Turussa yliopiston Aistikattila-moniaistitilassa sekä Seinäjoella Frami-kampuksen Timo-luokassa.  Ilmoittautumislinkit ja tarkemmat saapumisohjeet löytyvät tämän linkin takaa.

Tärkeä tiedotus helsinkiläisille osallistujille:  Tämä on harmillisesti viimeinen kerta, kun klubi kokoontuu Helsingissä, sillä Hotelli- ja ravintolamuseo joutuu poistamaan klubit ohjelmastaan avustusleikkausten seurauksena.  Yritämme vielä etsiä Helsingistä uutta yhteistyökumppania, mutta toistaiseksi sellaista ei ole löytynyt.

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?