Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
NAUTINNON NÄLKÄÄ KEVÄÄN VIIMEISESSÄ MG KLUBISSA
Osa ruokien ja juomien afrodisiakkimaineesta on syntynyt ilmeisesti visuaaliselta pohjalta, osalla taas on todettu fysiologisiakin vaikutuksia. Sampanja kuuluu näihin molempiin kategorioihin. klubi-illan teoriaosuudessa jatketaan aiheesta lisää. Kiitokset jo etukäteen Hotelli- ja ravintolamuseon Merja Nummelle, kun otatte klubimme kylään toukokuun MG-klubitapaamiseen! Sillä sinne me menemme tutustumaan museon tarjoomaan, erityisesti
ÄLKÄÄ USKOKO GURU-UKKOJA!
Huhtikuun MG klubi meni flipaten ja flapaten Tähän johtopäätökseen ainakin me päädyimme, kun kävimme huhtikuun MG klubissa testaamaan Modernist Cuisinen ja monen muun alan gurun pihvinpaistoväittämää. Sitä, että parempi pihvi tulee, kun sitä kääntelee kuumalla pannulla 15-30 sekunnin välein sen sijaan, että antaa vain paistua ensin yhdeltä puoleltaan
FLIIIP — FLAAAP VAI FLIP-FLAP-FLIP-FLAP-FLIP-FLAP…?
Montako kertaa pitää pihvi kääntämän? Tätä juttua on testattu jo monta kertaa maailmalla, mutta kyllä se vielä kertatestauksen kestää! Varsinkin, kun yksimielisyyttä ei ole saavutettu ja lisäksi teoriapuolessa riittää mukavasti pohdittavaa niin kemian kuin termodynamiikankin kannalta. Siispä tämä saa olla teemana myös huhtikuun MG klubissa: Onko parempi antaa
MARENKI ON TIEDETTÄ JA KÄSITYÖTAITOA PARHAIMMILLAAN
Marenki-ilta alkamassa E Ahlströmin tiloissa. Maaliskuun MG klubin marenkivaahto rakennettiin vahvalle pohjalle, jonka muodostivat: 1.E Ahlströmin ja Maria Plantingin emännöimä upea ilta, 2. Eero Paulamäen ryhmälle tarjoilema marenkiosaaminen ja 3. Tutkijakaksikko Cesar Vegan ja Avani Sanghvin hieno artikkeli "Cooking Literacy: Meringues as Culinary Scaffoldings". Minä ja Tatu sitten
MARENKIA MARENKIA JA MUUTA MAKIAA
Tästä tutusta asetelmasta eli valkuaisvaahdosta lähtee tämä maaliskuinen MG klubikin käyntiin Maaliskuun MG klubi livahtikin lähietäisyydelle ihan varkain lomaviikon katveessa. Sehän on jo ensi maanantaina eli 13.3.2017! Tapaamme silloin E Ahlströmin tiloissa osoitteessa Elimäenkatu 29. Kiitokset jo etukäteen Maria Plantingille, joka on taas lupautunut meitä emännöimään! Marian toivomuksesta
HAPPO HAJOTTAA KERMAN KASEIININ POSSETIKSI
Pelkällä sitruunahapollakin syntyy hyvä posset. Tämän osoitimme helmikuun MG-klubissa Posset on maailman helpoin jälkiruoka: Ota kermaa ja sokeria. Kiehauta, jotta sokeri liukenee. Lisää sitruuna-, lime-, puolukka-, herukka- tai tyrnimehua. Sekoita. Annostele kulhoihin ja laita ne jääkaappiin 5-8 tunniksi. Tarjoile. Mutta aloitetaan tärkeimmästä eli Shakespearesta. Hänen aikoihin posset oli