Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
MARENKITAISTELU – MUNA VASTAAN HERNE
Kikherne ja kananmunan valkuainen kisasivat syksyn ensimmäisessä MG klubissa Stadin ammattiopiston opetuskeittiössä, kummalla tulee parempaa marenkia... MG klubi aloitti syksyn tutustumalla kesän aikana otsikoihin putkahtaneeseen säilykekikherneen liemeen, josta oli alettu loihtia vaahdotettuja vegaaniherkkuja, joiden ei aiemmin uskottu olevan mahdollista ilman kananmunan valkuaista. Kananmunan valkuaisen proteiinit tekevät yhdessä
Hernemarenkia?
Kananmunan valkuaisesta syntyy vahva ja kimmoisa vaahto. Salaisuus on sen ainutlaatuisessa proteiinikoostumuksessa. Syksyn ensimmäinen MG klubi pyörähtää käyntiin maanantaina 21.9. klo 17- tutussa paikassa eli Stadin ammattiopiston tiloissa Roihuvuoressa. Tatu oli miettinyt kesällä jäätyneen kalan kypsentämistä, minä hernemarenkia, jonka sielunelämään haluaisin paneutua tarkemmin. Molemmat aiheet tulevat syksyn aikana
SYKSY ALKOI, UUSI ULKOASU, UUDET TEEMAT
Kaalilaatikkoa ja puolukoita - eipä parempaa alkua syksylle! Syksy 2015 saa alkaa uusin ilmein. Luulisin ja toivon, että myös sivustoa vaivanneet tekniset ongelmat vähenevät. Klubi jatkuu Helsingissä entiseen malliin joka kuukauden 3. maanantai klo 17-. Välillä ollaan Roihuvuoressa ja välillä kutsutaan itsemme kylään. Entiseen malliin siis sekin. Muutama
POHDITAAN NORJAN JA SUOMEN VÄLISTÄ MG YHTEISTYÖTÄ…
Oluen merkeissä, tietty ... ensi keskiviikkona 10.6.2015 klo 18 Bryggeri-pubissa Sofiankadulla. Vuoden ryhmässämme ollut Erik Fooladi Norjasta lähtee takaisin kotio ja Erikin kanssa ollaan juteltu josko voitais järjestää yhteisiä sessioita ensi syksynä Norjan ja SUomen välillä. Tästä jutellaan samalla kun vietetään Erikin läksiäisiä. Tervetuloa kaikki!
MAITOA, MAITOA JA MAITOA
Maito vaahtosi kevään viimeisessä MG klubissa Valiolla Kevään viimeinen MG-klubi-ilta vietettiin Valiolla ja tietysti maidon merkeissä. Vasta kotiin saavuttuani tajusin, kuinka yksinkertaisen nerokas aine maito on. Siinä kaikki kiertyy kolmen ainesosan ympärille: rasvan, heran ja kaseiinin. Esimerkiksi: jos haluat hyvää cappucchinovaahtoa, pidä huoli herasta, mutta jos mielit pohjaanpalamatonta
KEVÄT LOPPUU JA KESÄ ALKAA KEPEÄSTI VAAHDOTEN
Kevään viimeinen MG klubi vietetään maidon parissa ja Valiolla vieraillen. Huhtikuun klubi-illassa esitettiin toivomus sukeltaa cappuchino-vaahdon syövereihin. Sitä ennen kuitenkin Valion tuotekehitys lupasi kertoa meille maidon pohjaan palamisen saloista. Isäntien suunnalta myös vihjattiin, että kohta maito ei enää pala pohjaan lainkaan. Tätä me odotamme mielenkiinnolla ja saamme siitä