Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD
Marraskuun MG-klubi korjaa lokakuun puutteet ja perehdymme silloin Maillard-reaktion kemiaan ja sielunelämään.
Varsinainen kutsupostaus täytyy käydä lukemassa täältä kuukauden takaisesta. Teoriasta lisää sitten paikan päällä. Tatun kanssa mietitään koeasetelma niin, että saadaan testata reagenssien ja pH:n vaikutusta reaktion kulkuun. Kinuskikastiketta (ja jäätelöä, eihän sitä muuten saa alas!).
Ai niin, pari päivää sitten saamani palkinnon kunniaksi minä tuon klubi-iltaan jotakin, jolla voidaan yhdessä juhlistaa prenikkaani ja jossa voidaan myös maistella Maillard-reaktion aromeja. Hmmm…
Tervetuloa siis lämpimästi taas kaikki hyvästä ruoasta kiinnostuneet marraskuun MG-klubi-iltaan maanantaina 7.11. klo 17-19 Stadin ammattiopistoon Roihuvuoreen osoitteeseen Prinsessantie 2!