Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

TAKAISIN KASTIKKEISIIN

Published On: 3.3.20190 CommentsCategories: Kaikki muut

Mikroskooppikuvassa kastike näyttäytyy vähän erilaisena kuin lautasella. Mikroskooppiin kurkistamalla saa kuitenkin vähän tarkemman kuvan siitä, miten aromi- ja makuaineet kastikkeessa seikkailevat, ja miten ne sieltä vapautuvat ruokailijan aistittavaksi. Kuva on Laila Matikaisen toteutus.

Olemme tutkiskelleet punaviinikastikkeen saloja ja pohtineet outoa ohjetta lisätä voi aina pakastekylmänä beurre blanc -kastikkeeseen.  Viitisen vuotta sitten kokoonnuimme kastikkeiden pariin Seinäjoella yhdessä Etelä-Pohjanmaan Keittiömestareiden kanssa.

Tuohon Seinäjoki-postaukseen onkin koottu jo tiukka tietopaketti toisaalta suurusteen ja toisaalta aromiaineen vaikutuksesta kastikkeen aromiprofiiliin.  Tästä teemasta jatkamme testausta seuraavassa klubi-illassamme maanantaina 11.3.2019 klo 17-19.  Sinne ovat jälleen tervetulleita kaikki uudet ja vanhat osallistujat.

Klubihan ei nimestään huolimatta ole mitenkään suljettu tilaisuus, vaan sinne ovat tervetulleita kaikki hyvästä ruoasta kiinnostuneet.  Osoitteena vanha tuttu Stadin ammattiopisto Helsingin Roihuvuoressa (Prinsessantie 2).  Tervetuloa siis!

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?