KÄSINKIRJOITETTUA RUOKAA

William Shakespeare kirjoitti näytelmiä, mutta me kirjoitamme ruokaa. Kaikki on nykyään niin 3D-printteriä, niin 3D-printteriä, että meidänkin täytyy ottaa asia puheeksi MG-klubissa.  Valitettavasti meillä ei kuitenkaan vielä ole 3D-printteriä, joten joudumme kirjoittamaan ruokaamme käsin. Tai käsinkirjoittamaan ruokamme, miten se nyt sanotaankaan. Joka tapauksessa kevään viimeinen MG-klubi keskittyy 3D-printtauksen maailmaan.  Käymme hiukan läpi 3D-printtauksen

HAPPO KYPSENTÄÄ KYPSÄÄKIN KYPSEMMÄKSI

Testinäytteiteet valmistuvat maaliskuun MG-klubiin Äh, ärsyttävä kaksisisältöinen sanaleikki tuossa otsikossa!  En kuitenkaan raski ottaa sitä pois, joten jääköön siihen muitakin ärsyttämään. Ensinnäkin päätimme Tatun kanssa, että jatkossa MG-klubimme olkoon LUONNONTIETEELLIS-GASTRONOMINEN RUOKAKLUBI.  Sellainen se on varmaankin aina ollut, mutta nyt me hoksattiin se itsekin. Toisekseen, maaliskuun 2018 klubi-tapaaminen oli hieno paikka todeta tämä, sillä

JOS EI JOULUNA OLE LUNTA, EHKÄ SORBETTIA VALMISTAISI HÄN?

Tässä klubi-illan voittaja - marjasorbetti "Naturel" Sorbetti parhaimmillaan? Muovailtavan plastista, jonka saa pyöräytettyä pehmeästi lusikkaan ja siitä suuhun. Kihelmöiden hiukan kielen päällä se sitten välittömästi muuttaa olomuotoaan pienikiteisestä jäähileestä makeaksi mehuksi. Viileää, mutta ei liian kylmää. Kulhossa odottava seuraava lusikallinen odottelee kiltisti ja edelleen kiinteässä olomuodossaan pääsyä suuhun sulamaan. Semmoinen on hyvä sorbetti.

2017-12-18T08:40:26+03:0018.12.2017|Kaikki muut|0 Kommenttia

JÄÄSTÄ JA SEN SULAMISESTA

Puhdas vesi jäätyy kauniisti ja sen sulamispiste on terävä. Mutta entä, jos sen ei haluta jäätyvän kauniisti ja sulavan nopeasti?  Niin kuin esimerkiksi jäätelössä ja sorbetissa, jossa jää ei saa lurahtaa vedeksi liian nopeasti.  Mitäs sitten tehdään? Tätä pohditaan joulukuun MG-klubissa joulusorbettien äärellä. Kumisaappaat ja sadeviitta on ollut tarpeen Helsingin "talvessa".  Eilen, kun

NAUTINNON NÄLKÄÄ KEVÄÄN VIIMEISESSÄ MG KLUBISSA

Osa ruokien ja juomien afrodisiakkimaineesta on syntynyt ilmeisesti visuaaliselta pohjalta, osalla taas on todettu fysiologisiakin vaikutuksia. Sampanja kuuluu näihin molempiin kategorioihin. klubi-illan teoriaosuudessa jatketaan aiheesta lisää. Kiitokset jo etukäteen Hotelli- ja ravintolamuseon Merja Nummelle, kun otatte klubimme kylään toukokuun MG-klubitapaamiseen! Sillä sinne me menemme tutustumaan museon tarjoomaan, erityisesti sen Nautinnon nälkä -näyttelyyn.  Poikkeuksellisesti

SINAPPI, TULISESTI SINUN

“Mitähän tiedettä sinapista voisi keksiä?”, kysyi Tatu joulukuussa kinkkukauden kynnyksellä. Siinä samassa muistin, kuinka olen monta kertaa halunnut testata, miten paljon reaktio-olosuhteet vaikuttavat sinapin tulisuuteen. Jokaisella on oma salainen sinappireseptinsä. Kuka maustaa sinappinsa konjakilla tai jallulla, kuka luottaa yrttiseen rakuunasinappiinsa ja kuka taas kermalla ja hunajalla pyöristettyyn lempään versioon. Perusraaka-aineet, joista sinapin sielu syntyy ovat

Go to Top