Toinen kolmas torstai 16.4.2009 – kooste

16 huhti
Toiseen kuukauden kolmanteen torstaihin osallistui tusinan verran kastikefriikkejä.  Tavoitteena oli selvittää, miten voin lämpötila vaikuttaa beurre blanc -kastikkeen koostumukseen. Taustaselvityksissä oli todettu, että kastikeohjeissa kummittelee usein ohje lisätä voi kastikkeeseen mahdollisimman kylmänä.  Syytä tällaiselle ohjeelle ei kuitenkaan yleensä anneta, joten ... Read more »

Toinen ”Kuukauden 3. Torstai” – Kastikkeet

13 huhti
Torstaina 16.4.2009 klo 17-19 järjestetään järjestyksessä toinen ”Kuukauden 3. Torstai” jälleen Roihuvuoressa Helpan (Helsingin palvelualojen oppilaitoksen) tiloissa Prinsessatie 2:ssa. Aiheena on kastikkeet, ja päivän kysymys on ”Miten kastikkeen onnistumiseen vaikuttaa siihen lisättävän voin lämpötila?”. Kysymys sai alkunsa usein kuullusta ohjeesta ... Read more »

19.3.2009 – Ensimmäisen kolmannen torstain kooste

21 maalis
Ensimmäiseen yhteiseen ”Kuukauden 3. torstai” MG tapaamiseen Roihuvuoren Prinsessatielle osallistui noin 50 ruokaharrastajaa ja -ammattilaista.  Lisäksi videolinkin kautta tapahtumia seurattiin parhaimmillaan 15 tietokoneelta.  Osallistujajoukko oli juuri niin monipuolinen kuin mitä toivoinkin:  uteliaita ruokaharrastajia, kokkeja, kemistejä, fyysikoita, alan opettajia ja tutkijoita ... Read more »

Aika aloittaa molekyyligastronomiaseminaarit myös Suomessa?

25 helmi
Eilen oli minulle tärkeä päivä, kun pitkään suunniteltu ja valmisteltu Hervé Thisin vierailu Suomeen toteutui vihdoin.  Paikalle Helsingin Valkoiseen Saliin saapui 150 elintarvikeammattilaista ravintoloista, yliopistoista, kouluista ja teollisuudesta.  Muutama foodie mahtui hyvin joukkoon.  Olimme valmistelleet tilaisuutta pitkään ja hartaasti, mutta ... Read more »