Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Suklaan äärellä

Published On: 1.12.20190 CommentsCategories: Kaikki muut

Kun selasin blogipostauksia taaksepäin, klubi-iltojemme joulukuun teemat ovat useinmiten olleet hyvin jouluisia: 2018 suklaa, 2017 jää, 2016 sinappi, 2015 lihaliemi, 2014 suklaa, 2013 simpukat (?!), 2012 joulupuuro. Muutenkin teemamme on pyritty kytkemään kulloiseenkin sesonkiin. Keväällä keväisiä, talvella talvisia, jouluna jouluisia, pääsiäisenä pääsiäisiä…

Suklaa on ollut lähivuosien aikana jo kaksi kertaa joulukuun teemamme, ja nyt vuonna 2019 keräännymme yllättäen jälleen suklaakulhon äärelle. Se ei johdu siitä, että me olisimme Tatun kanssa mielikuvituksettomia ihmisiä, vaan syy on yksin suklaan. Ymmärrätte kyllä.

Vuoden viimeinen MG-klubi vietetään maanantaina 9.12.2019 klo 17-19 jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen E Ahlströmin tiloissa, osoitteessa Kuortaneenkatu 1, Helsingin Vallilassa. Koska olemme vieraina, mukaan mahtuu 20 klubilaista. Ilmoittautukaa minulle tuttuun sähköpostiin minunetunimi.minunsukunimi(ät)gmail.com. Kuortaneenkatu 1:n alaovi on jo lukossa, kun klubi-ilta alkaa, mutta tulemme avaamaan oven siinä vähän ennen klo 17. Odotelkaa rauhassa siis.

Klubi-ilta alkaa E Ahlströmin esittelyllä, jonka jälkeen jatketaan perinteisesti suklaan arvioinnilla. Siitä sitten siirrytään jouhevasti teorian, tulosten ja yhdessäolevan keskustelun pariin. Kiitos jo etukäteen E Ahlströmin Johanna Sunille, joka on luvannut meitä emännöidä<3

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?