Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Syksy saapuu, illat pimenevät, tomaatit punastuvat

Syksyn ensimmäisessä tieteellisgastronomisessa klubi-illassa sukellamme tomaattiin

Tieteellisgastronomisen ruokaklubin syyskausi avataan satokauden merkeissä, kun perehdymme tomaatin kulttuurihistoriaan ja makumaailmaan. Illan aloittaa Hotelli- ja ravintolamuseon amanuenssi Tiina Kiiskinen kertomalla tomaatin rantautumisesta Suomeen.  Aistinvaraisessa osiossa harjaannutamme aistimme taas tunnistamaan maku-ulottuvuuksia, tällä kertaa testattavana sarja närpiöläisiä tomaatteja.

Klubimme on avoin kaikille ruoasta kiinnostuneille ja se kokoontuu perinteisesti kolmella paikkakunnalla: Helsingissä (Hotelli- ja ravintolamuseo Kaapelitehtaalla), Turussa (Turun yliopiston Aistikattila- moniaistilaboratoriossa osoitteessa Medisiina D, Kiinanmyllynkatu 10) sekä Seinäjoella (Frami-kampuksella C-rakennuksen 2. kerroksessa Timo-luokassa).  Muutoksena aiempaan ilta alkaa jo klo 16.45 ja päättyy 18.45.  Tämä hiukan muuttunut ajankohta johtuu Hotelli- ja ravintolamuseon uusista aukioloajoista, sillä museon ovet sulkeutuvat klo 19. Ilmoittautumislinkit jokaiseen tilaisuuteen löytyvät täältä.

Tervetuloa taas kaikki ruoasta kiinnostuneet!

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?