Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Tehdäänkö tofua?

Published On: 6.1.20190 CommentsCategories: Kasvikunnan tuotteet

Meillä on Tatun kanssa kerättynä pitkä lista mahdollisia teemoja kevään MG-klubiin.  Listalle on päässyt uutta ja vanhaa, eläin- ja kasvikunnan tuotteita, paistamista, keittämistä ja leipomista.

Päätimme aloittaa vuoden tutustumalla tofun kemiaan ja pääsemme herkuttelemaan itse tehdyllä tofulla, jonka Tatu lupasi valmistaa meille valmiiksi ensi viikon maanantain arviointiin.

Olen itse tehnyt kerran elämässäni tofua alusta alkaen, eli soijapapujen liottamisesta, kypsennyksestä ja jauhamisesta soijamaidon puristamiseen, sen juoksuttamiseen ”juustoksi” ja puristamiseksi tofukakuksi.  Lisäksi olen saanut Japanissa ja Kiinassa maistaa juuri valmistettua tofua, jotka ovat olleet ihan eri maailmasta kuin kaupasta ostetut valmiit tofut.  Tätä pääsemme pohtimaan myös seuraavassa MG-klubi-illassa.

Tammikuu 2019 alkaa siis vegeboomin merkeissä tutustumalla tofun valmistuksen kemiaan, ja arvoimalla itse tehdyn ja kaupasta ostetun tofun aistinvaraisia ominaisuuksia. Minä valmistelen esityksen tofun kemiasta, ja Tatu tekee tofut maistettavaksi.

**********************************

Vuoden 2019 ensimmäinen MG-klubi kokoontuu maanantaina 14.1.2019 klo 17.19 perinteisesti Stadin ammattiopistolla Helsingin Roihuvuoressa osoitteessa Prisenssantie 2.  Tervetuloa taas kaikki hyvän ruoan ja tieteen ystävät!

 

 

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?