SAUCE HOLLANDAISE JA SYKSYN ENSIMMÄINEN MG TAPAAMINEN

Syksyn MG tapaamisetalkavat taas perinteisesti Roihuvuoressa Helpan tiloissa joka kuukauden kolmas maanantai. Ensimmäinen on maanantaina syyskuun 20. klo 17-20 osoitteessa Prinsessantie 2, Helsinki. Olemme Tatun kanssa tehneet pari pikku muutosta kokoontumisiin: Tapahtuma järjestetään niin, että opiskelijat voivat saada osallistumisesta opintopisteitä. He saavat hiukan ennakkomateriaalia ja myös tekevät muille osallistujille sokkomaistettavat tuotteet.  Muut osallistujat saavat

Toukokuun ”Kolmas Torstai” on neljäs torstai

Toukokuun MG tapaaminen Roihuvuoressa (Prinsessatie 1) järjestetään poikkeuksellisesti kuukauden neljäntenä torstaina, koska kolmas torstai on helatorstai ja pyhä, jolloin koulu on kiinni. Tämä onkin kevään viimeinen MG tapaaminen, jotka jatkuvat sitten taas syksyllä. Tapaamisen tiedot ovat: Aika: Torstai 28.5.2009 klo 17-19 Paikka: Helsingin palvelualojen oppilaitos (Helpa), Prinsessatie 1, Helsinki (Roihuvuori) Teema: Miten jääkiteiden koko vaikuttaa

Toinen kolmas torstai 16.4.2009 – kooste

Toiseen kuukauden kolmanteen torstaihin osallistui tusinan verran kastikefriikkejä.  Tavoitteena oli selvittää, miten voin lämpötila vaikuttaa beurre blanc -kastikkeen koostumukseen. Taustaselvityksissä oli todettu, että kastikeohjeissa kummittelee usein ohje lisätä voi kastikkeeseen mahdollisimman kylmänä.  Syytä tällaiselle ohjeelle ei kuitenkaan yleensä anneta, joten sen todenperäisyyttä on syytä epäillä. Teimme kahteen otteeseen tieteellisen kastikekokeen seuraavalla tavalla:  1 dl etukäteen

Toinen ”Kuukauden 3. Torstai” – Kastikkeet

Torstaina 16.4.2009 klo 17-19 järjestetään järjestyksessä toinen "Kuukauden 3. Torstai" jälleen Roihuvuoressa Helpan (Helsingin palvelualojen oppilaitoksen) tiloissa Prinsessatie 2:ssa. Aiheena on kastikkeet, ja päivän kysymys on "Miten kastikkeen onnistumiseen vaikuttaa siihen lisättävän voin lämpötila?". Kysymys sai alkunsa usein kuullusta ohjeesta käyttää aina ehdottomasti kylmää voita kastikkeen teossa.  Näin ohjeistaa esimerkiksi kastikeguru Michael Roux kirjassaan "Kastikekirja". 

19.3.2009 – Ensimmäisen kolmannen torstain kooste

Ensimmäiseen yhteiseen "Kuukauden 3. torstai" MG tapaamiseen Roihuvuoren Prinsessatielle osallistui noin 50 ruokaharrastajaa ja -ammattilaista.  Lisäksi videolinkin kautta tapahtumia seurattiin parhaimmillaan 15 tietokoneelta.  Osallistujajoukko oli juuri niin monipuolinen kuin mitä toivoinkin:  uteliaita ruokaharrastajia, kokkeja, kemistejä, fyysikoita, alan opettajia ja tutkijoita sekä suuri joukko opiskelijoita. Suurin kiitos siitä, että saimme aikaan tällaisen avoimen ja maksuttoman tilaisuuden

Go to Top