Maaliskuun MG klubi Arvo Kokkosella

Nämä osterit olivat myynnissä Tsukijin kalatorilla Tokiossa muutama vuosi sitten. Maanantaina 19.3.2018 tutustutaan Arvo Kokkosen kalatukkuun. Viikon päästä maanantaina kokoonnumme MG klubiin Arvo Kokkoselle Vantaalle osoitteeseen Kuussillantie 16.  Siellä Jari Kokkonen on luvannut esitellä meille Arvo Kokkosen toimintaa, jonka jälkeen perehdymme katkarapujen maailmaan.  Aihe tarkentuu alkuviikosta, mutta tuoreuslupaus maistettavilla jo on! *************************************** Koska

2018-03-11T21:29:38+03:0011.3.2018|Lihat ja kalat|0 Kommenttia

RASVA(N A)LLA HYVÄ TULEE

Tässä nousee voittaja! Tammikuun MG-klubissa sukellettiin rillettes-maailmaan. Siinä meitä kiehtoi erityisesti se, onko rasvaan upottaminen edelleenkin välttämätöntä, kun valmistetaan tätä perinteistä riivittyä lihaa. Rillettes on Tatun kertoman mukaan “köyhän miehet patee”, joka on peräisin Ranskasta Le Mans’n kylästä. Tarina on hieno ja se löytyy muun muassa täältä. Rillettes on alunperin valmistettu porsaan lihan

KAKSI KYSYMYSTÄ, YKSI RILLETTE(S)

Tatu lupasi tehdä ankkarillette(si)ä. Tämä ankka on vähän vähemmän kypsää, mutta saa kelvata rillettes(i)ä odotellessa. Vuoden 2018 ensimmäisen MG klubin aiheeksi seuloutui Tatun ja minun pohdinnan seurauksena rillette(s).  Pitääkö se sanoa yksikössä vai monikossa - en tiedä ja Tatu saa kertoa sen ja vähän muutakin rillette(sis)tä maanantaina 22.1.2018.  Tarkoitan joka tapauksessa tuota ylikypsäksi

ÄLKÄÄ USKOKO GURU-UKKOJA!

Huhtikuun MG klubi meni flipaten ja flapaten Tähän johtopäätökseen ainakin me päädyimme, kun kävimme huhtikuun MG klubissa testaamaan Modernist Cuisinen ja monen muun alan gurun pihvinpaistoväittämää. Sitä, että parempi pihvi tulee, kun sitä kääntelee kuumalla pannulla 15-30 sekunnin välein sen sijaan, että antaa vain paistua ensin yhdeltä puoleltaan paahtuneeksi ja sitten kääntää kuumalle

FLIIIP — FLAAAP VAI FLIP-FLAP-FLIP-FLAP-FLIP-FLAP…?

Montako kertaa pitää pihvi kääntämän? Tätä juttua on testattu jo monta kertaa maailmalla, mutta kyllä se vielä kertatestauksen kestää!  Varsinkin, kun yksimielisyyttä ei ole saavutettu ja lisäksi teoriapuolessa riittää mukavasti pohdittavaa niin kemian kuin termodynamiikankin kannalta.  Siispä tämä saa olla teemana myös huhtikuun MG klubissa: Onko parempi antaa pihvi paistua ensin kunnolla yhdeltä

SUOLA KULKI MYÖS YLÄMÄKEEN, MUTTA ERI TAVALLA KUIN ALAMÄKEEN

Suolautuuko yläfile samalla tavalla kuin alafile? Klubissa pohdittiin muun muassa suolan liottamiseen tarvittavan veden määrää.  Wikipedian "salt solution" osiossa mainitaan, että "At 20 °C one milliliter of water can dissolve about 0.357 grams of salt; a concentration of 26.3%. At boiling (100 °C) the amount that can be dissolved in one milliliter

Go to Top