MAKUSTELLAAN PITKÄSTÄ AIKAA HELMIKUUN MG-KLUBISSA

29 tammi
Kirotuttu korona!  Se sai varmaan meidätkin jättämään tammikuun MG-klubin väliin.  On nimittäin ollut jotenkin hankala miettiä, miten saisimme klubi-iltoihin edes vähän ei-korona-ajan tunnelmaa.  Keräännyttäisiin pohtimaan jotakin elämää suurempaa kysymystä.  Teoretisoitaisiin ja erityisesti keräännyttäisiin yhteisen pöydän ääreen arvioimaan ja sokkomaistamaan ruoka- ... Read more »

SINIVIHREÄ LIPEÄKALALAATIKKO

13 joulu
Lipeäkalalaatikon resepti menee esimerkiksi Hätälän nettisivujen mukaan suurin piirtein näin: 1 kg kypsennettyä lipeäkalaa 1 kg keitettyjä perunoita 300 g sipulia Munamaito: 5 munaa 6 dl maitoa Suolaa Valkopippuria Perkaa kala ja poista mahdolliset ruodot, viipaloi peruna ja hienonna sipuli ... Read more »

LIEKITETTY GLÖGI

22 marras
Heti, kun aloimme suunnitella toteutusta marraskuun MG-klubin kerrosjuomateemaan, päätin, että päällimmäiseksi kerrokseksi tulkoon viinahöyry, jota visualisoimme sinisellä liekillä.  Se onnistuikin, ja tuon viereisen kuvan resepti löytyy postauksen lopusta. Mutta sitä ennen testasimme etäyhteyksin toteutetussa klubi-illassamme erilaisten nesteiden tiheyksiä ja toteutimme ... Read more »

Monikerroksista pikkujoulua

8 marras
Oi ei, loppuvuoden luonnontieteellis-gastronomiset ruokaklubit täytyy pitää etänä.  Hirveä homma miettiä, miten se onnistuisi.  Haastamme kaikki mukaan rakentamaan mahdollisimman monikerroksinen pikkujoulujuoma ja jakamaan sen resepti marraskuun MG-klubi-illassa maanantaina 16.11.2020 klo 17-.  Kun ei nähdä voida, keräännytään yhteisen zoom-linkin äärelle. Päätettiin ... Read more »

JAUHOJEN LEPOHETKI TEKEE LEIVÄLLE HYVÄÄ

25 loka
Molekyylien tanssiin taikinassa pääsee todella hyvin sisälle Leipuriliiton julkaiseman Leivonnan teknologia -kirjan avulla.  Sen on kirjoittanut viljateknologian professori (emeritus) Hannu Salovaara yhteistyökumppaneidensa kanssa.  Siitä oli hyvä kerätä myös teoreettinen tieto siitä, miksi vastajauhetut jauhot eivät ole parhaimmillaan leivän leivonnassa, tai ... Read more »