MITÄ TUOREEMPI SEN PAREMPI – VAI ONKO?

11 loka
Sellaistahan ruoka usein on, tuoretuote.  Toisaalta heti tulee mieleen monet herkut, jotka paranevat vanhetessaan, juustot ja viinit nyt ensimmäisenä. Mutta siis noin lähtökohtaisesti arvostamme ruoassa erityisesti tuoreutta. Tämä tuoreuden ihannointi pätee myös jauhojen kohdalla, ja usein kuulee ihannoitavan vastajauhetuista jauhoista ... Read more »

MOZZARELLA – VENYVÄÄ KEMIAA

4 loka
Venyihän se mozzarella lopulta syyskuun mg-klubissakin, ja pääsimme myös jyvälle siitä, miksi se ei aina venykään.  Tietenkin kuitenkin taas teimme (minä tein) yhden typerän virheen koeasetelman suunnittelussa.  Siitä myöhemmin. Laitetaan tähän alkuun nyt kuitenkin tarkka ohje siitä, miten syntyy hyvää ... Read more »

MOLEKYYLIMOZZARELLAA?

19 syys
Heräillääs vähän koronahorroksesta ja käynnistellään MG-klubia, jookos!  Meille on kertynyt monta hienoa ideaa klubiteemoiksi, ja kylläpä sormet syyhyää jo niiden kimppuun!   Sovimme jo keväällä Tatun kanssa, että syksyn kaksi ensimmäistä teemaa olisivat:  Miten maidosta syntyy mozzarella? Sen alkuvaihehan on ... Read more »

Yleinen

KORONASTRESSI LIENTYI SUKLAALLA JA MUSIIKILLA

10 touko
Toukokuun 2020 MG-klubi toteutettiin virtuaalisesti.  Tämän stressaavan korona-ajan klubi-illan teemaksi päätimme Tatun kanssa yhdistää kaksi terapeuttista asiaa: suklaan ja musiikin.  Kutsuimme mukaan muusikko jatko-opiskelija Sami Silénin ja rakensimme yhdessä kevään viimeiseen luonnontieteellis-gastronomiseen klubi-iltaan moniaistisen nautiskeluhetken. Niin kuin aiemmin kirjoitin, olemme ... Read more »

MUSIIKILLIS-SUKLAINEN MG-ILTA KOTISOHVILLA

26 huhti
Koska tämä keskuuteemme laskeutunut virus ei ota talttuakseen, kevään viimeinen MG-klubi pidetäänkin etäiltana.  Aiheen valinta oli nyt vähän hankalaa, sillä arvioitavien näytteiden jako olisi vähän kimuranttia. Päätimme Tatun kanssa jatkaa moniaistisuuden merkeissä, joita olemme jo jokusen vuosien varrella toteuttaneetkin.  Olemme ... Read more »

Yleinen

MUNAJUUSTON KEMIAA

12 huhti
En tiedä Tatusta, mutta minä olen kaivannut leppoisia MG-klubi-iltojamme, kun olemme kerran kuussa kokoontuneet pohtimaan jotakin elämää suurempaa gastronomis-luonnontieteellistä ilmiötä.  Pitääkö liha temperoida ennen kypsennystä? Muuttuuko viini, kun taustamusiikki vaihtuu Mozartista Tšaikovskiin? Pitääkö joulupuuroon laittaa suola vasta keittämisen jälkeen?  Näitä ... Read more »