Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
Parsakaalivaahtokarkit
Olen nyt pitänyt kaksi tiedekokkauskurssia. Ensimmäinen sujui ruokakulttuurin merkeissä ruokaharrastajien kanssa. Toisen pidimme tällä viikolla Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessa Terveyden ja biotieteiden opiskelijoille. Terveyteen ja terveellisyyteen keskittyneille opiskelijoille annettiin tehtäväksi suunnitella mahdollisimman hyvän makuiset annokset kokojyväviljasta, marjoista ja vihanneksista. Lisäksi annettiin lupa leikkiä, kimara molekyylikokkausvälineitä ja -aineita ja pääsy
Molekyylejä vai gastronomiaa?
Lokakuussa 2008 minuun otti yhteyttä keskusteluryhmä jaikusta , ja kysyi, haluaisinko järjestää heille tiedekokkauskurssin. Ajoitus oli täydellinen, sillä olin mielessäni suunnitellut sellaista jo pitkään. Siis sellaisesta kokkauskurssin ja laboratoriokurssin hybridistä, jossa saataisiin leikkiä ruuan kanssa laboratoriovälineillä, kokata yhdessä ja lopuksi syödä hyvin. Olin jo vuoden verran kasannut keittiölaboratoriota omaksi huvikseni,