Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Molekyyligastronomiaan keskittyvä tiedelehti

Published On: 26.3.20090 CommentsCategories: Molekyyligastronomia maailmalla

Kustantamo Elsevier aloittaa uuden molekyyligastronomiaan keskittyvän tieteellisen sarjan julkaisun.  Taustalla ovat erityisesti espanjalaiset alan aktiiviset toimijat.  ”International Journal of Gastronomy and Food Science” näkee päivänvalon vielä tämän vuoden puolella.  Siitä lisää täällä, jossa aiheesta ensimmäinen tiedote.  Sen ovat julkaisseet espanjalaiset puuhamiehet, ei Elsevier. Tiedotteen mukaan sarjassa tullaan julkaisemaan sekä aiheeseen liittyviä tieteellisiä artikkeleita, että uusia innovatiivisia reseptejä.  Tiedotteessa todetaan myös, että tavoitteena on tutkijoiden ja gastronomian alan ammattilaisten välisen vuoropuhelun vahvistaminen. Jos tämä lähtee käyntiin, se tulee olemaan aika tavalla erilainen julkaisusarja elintarviketieteiden kentässä.

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?