Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Muotijuoma kombucha

Published On: 7.4.20190 CommentsCategories: Juomat

Olen viime aikoina lukenut parikin kiinnostavaa tieteellistä review-artikkelia kombuchaan liittyvästä tutkimuksesta.  Mitä tuon juoman historia, valmistusprosessi ja koostumus oikein pitää sisällään.  Kirjoitin siitä jokin aika sitten kolumnin, ja nyt perehdymme siihen myös luonnontieteellis-gastronomisen ruokaklubimme huhtikuun tapaamisessa. 

”Volgansieni” ei ole sieni ollenkaan

Minä kokoan tapaamiseen teoriakoosteen kombuchasta ja ”volgansienestä”. Tatu puolestaan on pistänyt oman kombuchansa muhimaan jo alkuvuodesta.  Se saa olla meidän yksi sokkomaistomme eliksiireistä.  Rakennetaan yhdessä aistinvarainen profiili kombuchasta ja jaetaan tietoa ja kokemuksia keskenämme.

***********************************************

Huhtikuun MG-klubi kokoontuu Helsingin Roihuvuoressa Stadin ammattiopistolla maanantaina 15.4.2019 klo 17-19 osoitteessa Prinsessantie 2.  Tulkaa kaikki uudet ja vanhat klubilaiset ja kombuchasta kiinnostuneet maistamaan kombuchaa, kuulemaan siitä ehkä jotakin uutta kiinnostavaa, ja jakamaan omaa kombuchatietämystänne muiden kiinnostuneiden kanssa!

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?