Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

MAITOKLUBI

Published On: 5.3.20240 CommentsCategories: Juomat, Maitotuotteet

Keskiviikkona 6.3.2024 tieteellisgastronomisessa ruokaklubissa keräännytään kolmella paikkakunnalla virtuaalisen maitotonkan ympärille.  Klubi-illan maitoteeman aloittaa Sarka-museon amanuenssi ja Turun yliopiston väitöskirjatutkija Elsa Hietala, joka kertoo väitöskirjatutkimuksestaan maidon historiasta ja maitotuotteiden kulutuksen muutoksesta 1800-luvun lopulta lähtien.  Elsan esityksen jälkeen syvennymme jälleen aistinvaraiseen arviointiin.  Samalla, kun Otto laskee arvioinnin tuloksia, minä pidän lyhyen esityksen maidon ja valkoisten juomien evoluutiopolusta luonnontieteen näkökulmasta.

Perinteisesti siis kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kokoonnumme klo 17-19 kolmella paikkakunnalla – Helsingissä Hotelli- ja Ravintolamuseon tilat Kaapelitehtaalla osoitteessa Kaapeliaukio 3, G-porras, Helsinki.  Turussa kokoonnumme Turun yliopiston Medisiina D-rakennuksessa sijaitsevassa Aistikattila-moniaistilaboratoriossa osoitteessa Kiinanmyllynkatu 10, Turku.  Seinäjoella kokoontumiset ovat Frami-kampuksella Timo-luokassa.   Kolmen paikkakunnan välillä on Zoom-yhteys, sillä toteutus on yhteinen.  Kaikkiin tilaisuuksiin on etukäteisilmoittautuminen, sillä tiloihin mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia.  Linkki ilmoittautumisiin löytyy täältä. Tervetuloa!

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?