Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

VEITSEN TERÄLLÄ

Tämä punasipuli on leikattu terävällä veitsellä.

Sipuli, tylsä veitsi ja terävät veitsi – siinä helmikuun klubi-iltamme teema.

Minulla on hieno teoria siitä, miksi terävällä veitsellä leikattu sipuli maistuu erilaiselta kuin tylsällä veitsellä leikattu sipuli, ja olen pitkään miettinyt, mahtaako tuo olla vain teoriaa, vai onko siinä todella jotakin perää.

Klubilaisten keskuudessa nousi esiin sama kysymys, joten pääsemme nyt testaamaan teoriaa ja käytäntöä.  Minä kaivan esiin vanhat sipulimuistiinpanoni, ja Tatu tekee meille sokkomaistettavaksi 3-4 eri tavoin leikatun sipulin uutokset.  Siinä se sitten parituntinen taas hurahtaa.

*******************************************************

Helmikuun MG-klubi kokoontuu perinteisesti Stadin ammattiopistolla ensi viikon maanantaina, helmikuun 26. päivä klo 17-19.  Sinne ovat taas tervetulleita kaikki ruoasta kiinnostuneet maistamaan ja keskustelemaan tällä kertaa siis sipulista.  Tervetuloa!

 

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?