Me juodaan nyt maitokahvia

Maitokahvin maito ei enää välttämättä tule lehmästä. Ne pääsevät istumaan katsomon puolelle, kun kahvittelijat siirtyvät enenevässä määrin kauramaitokahviin.   Olipa muuten oikein mallikas puujalkavitsi, vaikka itse sanonkin!! Marraskuun luonnontieteellisessä ruokaklubissa pohditaan ja arvioidaan maitokahvin syvintä olemusta. Tiedättehän ranskalaisen tavan valmistaa maitokahvi – puolet vahvaa kahvia ja puolet kiehuvan kuumaa maitoa. Se on hyvää Ranskassa,

2018-11-04T14:46:24+03:004.11.2018|Juomat, Maitotuotteet|2 Comments

MIKSI SAMPPANJAKUPLAT NOUSEVAT JOSKUS KAHDEN KUPLAN SARJOINA?

Ei voi suositella.  Soda Stream ei tee valkoviinistä kuohuviiniä, vaikka Heston Blumenthal niin väittääkin.  Ainakin meidän taidoillamme saimme syntymään ehkä kymmenen kuplaa/dl.  Säälittävää! Ei ollut kuplia meidän kuplajuomissamme. Mutta onneksi huhtikuun klubi-illan teoria herätti mielekiintoa, kun pohdimme samppanjan kuplien syntyjä syviä.  Erityisesti yritimme ymmärtää, miksi samppanjalasin kuplat nousevat joskus tasaisena virtana, toisinaan taas

2018-04-27T09:35:00+03:0022.4.2018|Juomat|2 Comments

KUPLIA TAI PERUNOITA HUHTIKUUSSA

Oletteko koskaan miettineet, miksi toisinaan kuohujuomalasissa kulpat kohoavat ylöspäin tasaisena virtana, mutta toisinaan esimerkiksi kolmen kuplan sarjoina? Minä olen. Monta kertaa. Viikon päästä maanantaina eli 16.4.2018 kokoonnumme taas luonnontieteellis-gastronomisen MG-klubin merkeissä Stadin ammattiopistolle pohtimaan klubin nimen kuvaamia ilmiöitä. Mikäs tällä kertaa aiheeksi? - kyselin Tatulta.  "Perunoita?", sanoi Tatu, johon minä esitin vastakysymyksen, että

NAUTINNON NÄLKÄÄ KEVÄÄN VIIMEISESSÄ MG KLUBISSA

Osa ruokien ja juomien afrodisiakkimaineesta on syntynyt ilmeisesti visuaaliselta pohjalta, osalla taas on todettu fysiologisiakin vaikutuksia. Sampanja kuuluu näihin molempiin kategorioihin. klubi-illan teoriaosuudessa jatketaan aiheesta lisää. Kiitokset jo etukäteen Hotelli- ja ravintolamuseon Merja Nummelle, kun otatte klubimme kylään toukokuun MG-klubitapaamiseen! Sillä sinne me menemme tutustumaan museon tarjoomaan, erityisesti sen Nautinnon nälkä -näyttelyyn.  Poikkeuksellisesti

Tee on enemmän kuin molekyyliensä summa

Kun teelehdet “fermentoidaan” kohti keltaista-, valkoista-, oolong- tai mustaa teetä, se ei kyllä ole fermentoitumista juuri lainkaan. Suurimmaksi osaksi kyse on teelehtien omien entsyymien aktiivisuuden säätelystä ja entsymaattisten reaktioiden ohjaamisesta haluttuun suuntaan Varsinaista bakteerien avulla fermentoitumista tapahtuu lähinnä vain vahvan pu’er –teen valmistuksessa. Entsymaattisista reaktioista kaksi on teen valmistuksessa erityisen merkityksellisiä: 1. Teelehtien pienten fenolisten

2016-09-19T20:31:04+03:0019.9.2016|Juomat|2 Comments

UUTETAAN

Koko ajanhan me keittiössä uutetaan: kardemummasta aromeja pullataikinaan, neilikasta tulta jouluglögiin, vaniljatangosta kotoisat tuoksut melkein mihin vain mausteista syviä aromeja kastikkeeseen, laakerinlehdestä lihakeittoon, ja teelehdistä tai kahvinporoista uutamme virkistävät juomat. Usein uutos on “juuri hyä”, niinkuin meänkielellä sanotaan, mutta toisinaan jokin menee pahasti pieleen. Teestä tulee kitkerää, lihakeittoon saippuainen sivumaku ja jouluglögi maistuu yskänlääkkeelle. Silloin

2016-09-18T20:25:14+03:0018.9.2016|Juomat|0 Kommenttia
Go to Top