Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

PERUNAA

Peruna maistetaan MG-klubissa sokkona Helmikuun MG-klubi kokoontuu ma 10.2.2020 Roihuvuoressa Stadin ammattiopistolla osoitteessa Prinsessantie 2, Helsinki. Teemana on peruna, sillä olemme kovasti kiinnostuneita Frex-perunasta. Tulkaa kaikki maistamaan ja pohtimaan, mistä perunan laatu syntyy!

3.2.2020|Yleinen|0 Comments

TYHYJÄÄ EN TINKAAMAHAN ALA, MUTTA MINKÄLAISIA NE ON NE OIKEAT KAMPANISUT?

Kampanisut ovat lappilaisia leivonnaisia, joista on useita alueellisia muunnelmia. Niiden muoto viittaa poron sarviin. Vuoden 2020 luonnontieteellis-gastronomiset ruokaklubi-illat alkoivat aktiivisen some-keskustelun saattelemina.  Olin laittanut aiheesta päivityksen kolmeen paikkaan: omille, Kemijärvi-ryhmän ja vielä serkusten fb-sivuille, joissa erityisesti keskimmäisillä käytiin vilkasta keskustelua kampanisuista. Opin paljon! Keskustelun voisi tiivistää seuraavasti: Nelostien itäpuolella tehdään

26.1.2020|Yleinen|7 Comments

ONKO VOILLA VÄLIÄ? – case Kemijärven kampanisut

Talven 2020 luonnontieteellis-gastronomiset ruokaklubit alkavat kiihkeissä tunnelmissa, sillä teemana on perinteiset Lapin leivonnaiset eli KAMPANISUT. Kampanisuille on annettu monta reseptiä, joista moni on ihan vääränlaisia. Myös kampanisujen sakaroiden määrä on useissa resepteissä ihan väärä. Wikipediassa on kyllä tosi ruma kuva kampanisusta. Toivottvasti me leivotaan MG-klubissa kauniimpia! Näitä maailmankaikkeuden merkittävimpiä virheitä

11.1.2020|Yleinen|4 Comments

LUSIKAN MAKU SUKLAAMOUSSESSA

Heti ensiksi tunnustan valehdelleeni: Joulukuun MG-klubin suklaamoussetutkimus ei ollut suklaamoussetutkimus. Anteeksi! Minun oli kuitenkin ihan pakko turvautua valheeseen, sillä muuten tutkimuksemme olisi mennyt ihan pieleen. Mitenkä muutenkaan olisimme voineet tutkia, miten aterimet vaikuttavat ruokailukokemukseen? Sillä se oli todellinen teema joulukuisessa MG-klubitapaamisessamme , jonka saimme viettää E Ahlströmin vieraina. Kiitos upeille

15.12.2019|Kaikki muut|0 Comments

Suklaan äärellä

Kun selasin blogipostauksia taaksepäin, klubi-iltojemme joulukuun teemat ovat useinmiten olleet hyvin jouluisia: 2018 suklaa, 2017 jää, 2016 sinappi, 2015 lihaliemi, 2014 suklaa, 2013 simpukat (?!), 2012 joulupuuro. Muutenkin teemamme on pyritty kytkemään kulloiseenkin sesonkiin. Keväällä keväisiä, talvella talvisia, jouluna jouluisia, pääsiäisenä pääsiäisiä... Suklaa on ollut lähivuosien aikana jo kaksi kertaa

1.12.2019|Kaikki muut|0 Comments

JATKOA MARENKITARINALLE

”Vihdoinkin jälkiruokaa!” huokasivat klubilaiset, kun otimme taas pitkästä aikaa makeat käsittelyynlukuisten kala- ja juusto- ja olut- ja muiden suolaisten teemojen jälkeen.  Onhan siitä tosiaan vierähtänyt, kun viimeksi tartuttiin makeaan.  Tämä oi muistaakseni joulukuussa 2018, kun tutustuimme ruby-suklaaseen.    Mietin, onkohan minun ja Tatun jälkiruokamielikuvitus vähän rajoittunutta, sillä emme ylipäänsäkään ole

17.11.2019|Kananmuna, Uudet teknologiat|0 Comments

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?

Go to Top