Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
Marjojen marraskuu
Tieteellisgastronominen ruokaklubimme toteuttaa marraskuun 2024 klubi-illan yhteistyössä Helsingin yliopiston yhteistyökumppaneiden kanssa. Helsingissä kokoonnutaankin poikkeuksellisesti Tiedemuseo Liekissä.
Yhteisen ideoinnin päätteeksi teemaksi valikoituivat marjat. Ilta etenee vanhaan malliin siten, että ensin kuulemme kulttuurihistoriallisen esityksen marjoista Suomessa. Sen pitää Tiedemuseo Liekin näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski.
Aistinvaraisessa arviointiosuudessa tutustumme yhden tutun, joskin ristiriitaisia tunteita herättävään marjamme flavoriprofiiliin, jonka jälkeen minä taustoitan arviointiamme pienellä luonnontieteellisellä esityksellä. Uskon, että saamme jälleen aikaan mielenkiintoisen ja monipuolisen keskustelun suomalaisesta marjakulttuurista ja -mausta!
*************************
Kokoonnumme siis keskiviikkona 6.12.2024 klo 16.45-19.45 kolmella paikkakunnalla eli Seinäjoella, Turussa ja Helsingissä. Seinäjoella ja Turussa tapaamispaikat ovat tutut Framikampuksen C-talon 2. krs Timo-luokka (Seinäjoki) ja Medisiina C-rakennuksen 1. kerroksesta löytyvä Aistikattila -moniaistilaboratorio osoitteessa Kiinanmyööynkatu 10, Turku. Helsingissä tapaamispaikka on tällä kertaa Tiedemuseo Liekki osoitteessa Fabianinkatu 33. Ilmoittautumislinkit löytyvät tutusta paikasta: https://molekyyligastronomia.fi/kuukauden-joka-3-torstai-mg-tapaaminen/. Tervetuloa!