SINAPPI, TULISESTI SINUN

18 joulu
“Mitähän tiedettä sinapista voisi keksiä?”, kysyi Tatu joulukuussa kinkkukauden kynnyksellä. Siinä samassa muistin, kuinka olen monta kertaa halunnut testata, miten paljon reaktio-olosuhteet vaikuttavat sinapin tulisuuteen. Jokaisella on oma salainen sinappireseptinsä. Kuka maustaa sinappinsa konjakilla tai jallulla, kuka luottaa yrttiseen rakuunasinappiinsa ... Read more »

Kinuskia, samppanjaa ja muuta Maillard-reaktioon liittyvää

15 marras
Taisi meillä olla vähän huono mielikuvitus, kun otimme Maillard-iltamme testituotteeksi kinuskikastikkeen. Kaikilla oli aika imelä olo kaikesta siitä kinuskikastikkeesta. Joka kinuskikastike tulee Tatun tiedon mukaan venäjänkielisestä sanasta tjanuschki.  Kuuma kinuski jäisten karpaloiden kanssa on alunperin venäläinen jälkiruoka.  Toiset maat ovat ... Read more »

MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD

1 marras
Marraskuun MG-klubi korjaa lokakuun puutteet  ja perehdymme silloin Maillard-reaktion kemiaan ja sielunelämään. Varsinainen kutsupostaus täytyy käydä lukemassa täältä kuukauden takaisesta.  Teoriasta lisää sitten paikan päällä.  Tatun kanssa mietitään koeasetelma niin, että saadaan testata reagenssien ja pH:n vaikutusta reaktion kulkuun.  Kinuskikastiketta ... Read more »

LOKAKUUN MG KLUBI PERUUNTUU

10 loka
Olen pahoillani näin viime hetken peruuttamisesta, mutta yllättävien tapahtumien vuoksi joudumme perumaan tämän iltaisen MG klubin.  Maillard-reaktio odottakoon marraskuulle.  Olen tosi ... Read more »

Yleinen