Tehdäänkö tofua?

6 tammi
Meillä on Tatun kanssa kerättynä pitkä lista mahdollisia teemoja kevään MG-klubiin.  Listalle on päässyt uutta ja vanhaa, eläin- ja kasvikunnan tuotteita, paistamista, keittämistä ja leipomista. Päätimme aloittaa vuoden tutustumalla tofun kemiaan ja pääsemme herkuttelemaan itse tehdyllä tofulla, jonka Tatu lupasi ... Read more »

MONIMUOTOINEN

17 joulu
…sellaiseksi suklaa osoittautui joulukuun gastronomis-luonnontieteellisessä MG-klubissamme 10.12.2018. Ja miksei olisi, onhan tällä maailmanmatkaajalla turvanaan ja vahvuutenaan ainakin 5300 vuotta vanha historia, juuret syvällä nykyisen Equadorin maaperässä, kuten tämä The Guardianissa referoitu tuore tutkimus kertoo. Vuosituhansien kuluessa suklaa on muuntautunut tummasta, ... Read more »

SEURATAAN SUKLAAN JÄLKIÄ

2 joulu
Lokakuun lopulla julkaistiin Nature Ecology & Evolution -lehdessä artikkeli kaakaopuun (Theobroma cacao) alkulähteiltä.  Linkki Guardianissa ilmestyneeseen artikkeliin löytyy täältä. Uusimpien tutkimusten mukaan kunnia kaakaon keksimisestä siirtyi Mayoilta nykyisen Equadorin alueelle noin 5300 vuoden päähän. Noin vuosi sitten suklaamaailma kohahti, kun ... Read more »

HYVÄKSYYKÖHÄN RANSKALAINEN LAKTOOSITTOMAN MAITOKAHVIN?

17 marras
Kaikkihan me varmaan osaamme erottaa keitetyn maidon keittämättömästä, ja useimmat meistä tunnistavat iskukuumennetun, huoneenlämmössä säilyvän UHT-maidon jääkaapissa säilytettävästä pastöroidusta maidosta. Maito on miedon ja neutraalin makuinen juoma, jossa virhemaut ja -hajut erottuvat helposti. Mutta kahvi on eri asia. Se on ... Read more »

Yleinen

Me juodaan nyt maitokahvia

4 marras
Marraskuun luonnontieteellisessä ruokaklubissa pohditaan ja arvioidaan maitokahvin syvintä olemusta. Tiedättehän ranskalaisen tavan valmistaa maitokahvi – puolet vahvaa kahvia ja puolet kiehuvan kuumaa maitoa. Se on hyvää Ranskassa, mutta Suomessa suomalainen on suomalainen ja täällä se vain lorottaa kylmää maitoa kahviinsa ... Read more »

NOLO NAPOLILAINEN

21 loka
Ei ihan onnistunut napopilainen pizzamme, mutta lämmin leipä maistu klubilaisille lokakuun MG klubissai
Oh-hoh, jos tietäisivät, niin nyt sanoisivat napolilaiset, että kyllä ei pitäisi päästää amatöörejä pizzantekoon. Me nimittäin MG-klubilla päätimme ottaa lokakuun koleutta lämmittämään lämpimän, juureen leivotun leivän, johon otimme esimerkiksi napolilaisen pizzan. Tarkemmin ottaen sen, miten pitkä nostatusaika vaikuttaa leivän aistinvaraisiin ... Read more »