HAPPO HAJOTTAA KERMAN KASEIININ POSSETIKSI

19 helmi
Posset on maailman helpoin jälkiruoka: Ota kermaa ja sokeria. Kiehauta, jotta sokeri liukenee. Lisää sitruuna-, lime-, puolukka-, herukka- tai tyrnimehua. Sekoita. Annostele kulhoihin ja laita ne jääkaappiin 5-8 tunniksi. Tarjoile. Mutta aloitetaan tärkeimmästä eli Shakespearesta. Hänen aikoihin posset oli aivan ... Read more »

MILLÄ POSSET HYYTYY?

5 helmi
Englanninkielisen Wikipedian mukaan Lady Macbeth murhaa kuningas Duncanin vartijat myrkytetyllä possetilla.  Harmi, kun en löytänyt Macbethia kirjahyllystäni – muistaakseni minulla on siitä Matti Rossin suomennos – sillä se olisi ollut hieno aloitus tällekin postaukselle!  Jos jollakulla on hyllyssään tuo teos, ... Read more »

SUOLA KULKI MYÖS YLÄMÄKEEN, MUTTA ERI TAVALLA KUIN ALAMÄKEEN

22 tammi
Suola, tuo mystinen molek… eikun suola yllätti taas MG-klubilaiset, jotka kerääntyivät ihmettelemään suolan liikkeitä Tatun graavaamassa lohessa.  Sellaisessa, joka oli graavattu vanhaan hyvään tilaa säästävään malliin niin, että fileet olivat päällekkäin ja suola niiden välissä puristuksissa.  Näin kuulemma ennen vanhaan ... Read more »

SINAPPI, TULISESTI SINUN

18 joulu
“Mitähän tiedettä sinapista voisi keksiä?”, kysyi Tatu joulukuussa kinkkukauden kynnyksellä. Siinä samassa muistin, kuinka olen monta kertaa halunnut testata, miten paljon reaktio-olosuhteet vaikuttavat sinapin tulisuuteen. Jokaisella on oma salainen sinappireseptinsä. Kuka maustaa sinappinsa konjakilla tai jallulla, kuka luottaa yrttiseen rakuunasinappiinsa ... Read more »