Kinuskia, samppanjaa ja muuta Maillard-reaktioon liittyvää

15 marras
Sakkaroosia vai pöytäsokeria, hapanta vai emäksistä - olosuhteet vaikuttivat selvästi Maillard-reaktion nopeuteen sekä tuotteen värikirjoon ja aromiprofiiliin.
Taisi meillä olla vähän huono mielikuvitus, kun otimme Maillard-iltamme testituotteeksi kinuskikastikkeen. Kaikilla oli aika imelä olo kaikesta siitä kinuskikastikkeesta. Joka kinuskikastike tulee Tatun tiedon mukaan venäjänkielisestä sanasta tjanuschki.  Kuuma kinuski jäisten karpaloiden kanssa on alunperin venäläinen jälkiruoka.  Toiset maat ovat ... Read more »

MARRASKUUN MG JA TEEMANA VIHDOIN MAILLARD

1 marras
Maillard reaktio juuri käynnistymässä
Marraskuun MG-klubi korjaa lokakuun puutteet  ja perehdymme silloin Maillard-reaktion kemiaan ja sielunelämään. Varsinainen kutsupostaus täytyy käydä lukemassa täältä kuukauden takaisesta.  Teoriasta lisää sitten paikan päällä.  Tatun kanssa mietitään koeasetelma niin, että saadaan testata reagenssien ja pH:n vaikutusta reaktion kulkuun.  Kinuskikastiketta ... Read more »

LOKAKUUN MG KLUBI PERUUNTUU

10 loka
kohokas
Olen pahoillani näin viime hetken peruuttamisesta, mutta yllättävien tapahtumien vuoksi joudumme perumaan tämän iltaisen MG klubin.  Maillard-reaktio odottakoon marraskuulle.  Olen tosi ... Read more »

Yleinen

RUSKISTETHAN,

2 loka
kohokas
…sanoisi äitini meänkielellä, jos vielä jaksaisi häärätä keittiössä. Mutta me ruskistethan MG klubissa lokakuussa eli ensi viikon maanantaina 10.10.2016 klo17-19 Stadin ammattiopistossa osoitteessa Prinsessankatu 2. Tatu halusi pohtia Maillard-reaktiota ja siihen vaikuttavia tekijöitä eli lämpötilan vaikutusta pH:n vaikutusta pelkistävän sokerin ... Read more »

Tee on enemmän kuin molekyyliensä summa

19 syys
vihreanteen_kaataminen
Kun teelehdet “fermentoidaan” kohti keltaista-, valkoista-, oolong- tai mustaa teetä, se ei kyllä ole fermentoitumista juuri lainkaan. Suurimmaksi osaksi kyse on teelehtien omien entsyymien aktiivisuuden säätelystä ja entsymaattisten reaktioiden ohjaamisesta haluttuun suuntaan Varsinaista bakteerien avulla fermentoitumista tapahtuu lähinnä vain vahvan ... Read more »