Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Suklainen helmikuu

Published On: 7.2.20240 CommentsCategories: Kaikki muut

Taas on aika aloittaa kuukausittaiset tieteellisgastronomiset ruokaklubit.  Ensi viikon keskiviikkona 14.2.2024 aloitamme suklaa-teemaisen matkan kohti kevättä.

Saamme vieraaksi suklaan kulttuurihistoriaa harrastavan tutkija Anni Shepherdin.  Hän avaa meille suklaan kulttuurihistoriaa ja historiaa Suomessa.  Perinteinen aistinvarainen arviointi, jonka avulla perehdymme taas johonkin kiinnostavaan suklaanäkökulmaan, saamme jälleen pitkäaikaiselta suklaakummiltamme Maria Plantingilta.  Kiitokset jo etukäteen molemmille!

Klubi-illat järjestetään perinteisesti kolmella paikkakunnalla – Helsingissä Hotelli- ja ravintolamuseolla Kaapelitehtaalla, Turussa Turun yliopiston Aistikattila-moniaistilaboratoriossa sekä Seinäjoella Framin kampuksella Timo-luokassa.  Ilmoittutumiset ja muut releet löytyvät täältä.  Tervetuloa taas kaikki ruoan monista ulottuvuuksista kiinnostuneet!

MUUTOS HELSINGIN TILAISUUTEEN:  Helsingin tilaisuus järjestetään lakon vuoksi etänä, ja ilmoittautuneet osallistujat ovat jo saaneet tästä tiedon, linkin ja ohjeet, mikäli haluatte hankkia arvioitavat näytteet kotitestaukseen.

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?