Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
KEVÄÄN MG KLUBIT VALELLAAN LOPUKSI VISKILLÄ
Kävin keskiviikkona vierailulla Helsinki Distilling Companyn Seamus Holohanin ja Mikko Mykkäsen luona sopimassa kevään viimeisen MG klubin vierailusta heidän tiloissaan. Saadaan hieno päätös kevään 2016 klubi-illoille!
Sovittiin, että aloitetaan tekemällä pieni viskierottelutesti heti alkuun. En kerro siitä vielä sen enempää, sillä tutkimus toteutetaan yhdessä Kööpenhaminan yliopiston tutkijoiden kanssa ja me toivomme saavamme siitä ainakin alustavaa kokeellista aineistoa heidän tutkimustensa tueksi.
Maistelun jälkeen saamme kierroksen tislaamolla. Uskoisin, että tislauslaitteiston toiminta avautuu ihan uudella tasolla, kun sen esittelee meille tislausmestari Mikko. Lopuksi vielä maistellaan ennen kesälaitumille lähtöä.
HDC joutuu ottamaan osallistumismaksun viskinmaistelusta (32€/nuppi). Se maksetaan heille itse kukin paikan päällä.
Klubi-iltaan mahtuu 20 ensimmäistä. Tähän mennessä ilmoittautuneet mahtuvat kaikki (myös jonotuslistalla olleet, laitan teille erikseen vielä viestin tulemaan). Vielä on jokunen paikka jäljellä, joten ilmoittaudutteko halukkaat pikaisesti. Samoin, jos te jo ilmoittautuneet ette pääsekään, peruuttatteko minulle, niin osaan vapauttaa paikkoja muille halukkaille. Perinteisesti tuo 20 osallistujan paikat täyttyvät näillä vierailuretkillä juuri sopivasti.
Kevään viimeinen MG klubi siis maanantaina 9.5.2016 klo 17 Helsinki Distilling Companyn tiloissa. Kokoonnutaan Teurastamon Kellohalliin (Työpajankatu 2, Helsinki), jossa maistelu. Tervetuloa kaikki!