Kylmän pizzan lämmittämisen taito

5 huhti
Miten säilyttää kuoren rapeus ja juustonpehmeä
sulavuus uudelleenlämmitetyssä pizzassa?

Tervetuloa huhtikuun MG-klubiin.  Varautukaa tekemään pienimuotoinen testi kotikeittiössä, jolla nujerretaan korona-ajan yksi pahimmista vitsauksista – huonosti lämmitetty pizza.

Myönnän, että minuun on iskenyt jonkinasteinen koronauupumus.  Tekstit ei meinaa syntyä millään, ja esimerkiksi helmikuun MG-klubin samppanja&juusto -postaus jäi tekemättä.  Olen siitä pahoillani, mutta lupaan, että kun pääsemme jälleen kokoontumaan yhteen, otamme koko samppanjatestin uudelleen käsittelyyn ja perehdymme siihen yhdessä.

Täydellinen uudelleenlämmitetty pizza?

Mutta nyt kerätään jäljellä olevat voimat kasaan, ryömitään kohti huhtikuun MG-klubia, ja voimaannutetaan itsemme kehittämällä yhdessä täydellinen tapa lämmittää kylmä pizza.

Luin nimittäin hienosta testistä, jossa oli perehdytty syvällisesti siihen, miten voisi välttää kaikki uudelleenlämmitetyn pizzan sudenkuopat:  pehmeäksi lurahtaneen kuoren ja kovettuneen juuston, joka on luovuttanut kaiken rasvansa osaksi vetisen täytteen epätoivoisuutta.

Käydään yhdessä läpi pizzaepätoivon suurimmat sudenkuopat, ja sitten testataan kukin omassa keittiössään erilaisia pizzanlämmitystekniikoita.  Löysin niitä ainakin kymmenkunta erilaista, ja teillä saattaa olla niitä omasta takaa lisää.

*****************************************

Huhtikuun 2021 luonnontieteellis-gastronominen ruokaklubi kokoontuu Zoomissa maanantaina 12.4.2021 klo 17-.  Laittakaa sähköpostilla (joka on anu(piste)hopia(ät)gmail.com) pyyntö liittyä mukaan, niin laitan linkin tulemaan viimeistään sunnuntaina 11.4.2021.  Varatkaa klubi-iltaan ainakin kaksi samanlaista palaa kylmää pizzaa, ja hakeutukaa keittiöön, jossa olisi hyvä olla ainakin mikroaaltouuni ja uuni ja/tai hella ja paistinpannu sekä alumiinifoliota ja leivinpaperia

Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *